Introductie

Bitvavo is een snel groeiend cryptocurrency-uitwisselingsplatform, gevestigd in Amsterdam, Nederland. Opgericht in 2017, heeft Bitvavo zich sindsdien ingespannen om cryptohandel eenvoudig en toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun ervaringsniveau. Het biedt handelaren de mogelijkheid om meer dan 150 verschillende cryptocurrencies te kopen, verkopen en opslaan, inclusief bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, evenals een verscheidenheid aan altcoins.

Het ontstaan van Bitvavo

Bitvavo werd in 2017 opgericht door een team van ambitieuze ondernemers, gepassioneerd door het potentieel van blockchain-technologie en cryptocurrencies. Het idee voor Bitvavo werd geboren uit de overtuiging dat de traditionele financiële systemen aan vernieuwing toe waren en dat cryptocurrencies deze vernieuwing zouden kunnen faciliteren. Het team richtte zich op het creëren van een gebruiksvriendelijk platform, dat de complexiteit van de cryptomarkt zou verminderen en het voor iedereen toegankelijk zou maken.

De voordelen van Bitvavo

 1. Toegankelijkheid: Bitvavo heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface die gemakkelijk te navigeren is, zelfs voor beginners in de wereld van cryptocurrency.

 2. Veelzijdigheid: Bitvavo ondersteunt meer dan 150 verschillende cryptocurrencies, wat handelaren een breed scala aan investeringsmogelijkheden biedt.

 3. Veiligheid: Bitvavo hecht grote waarde aan de veiligheid van gebruikersfondsen en persoonlijke gegevens. Het platform maakt gebruik van meerdere beveiligingsmaatregelen, zoals cold storage, tweefactorauthenticatie (2FA) en regelmatige beveiligingscontroles.

 4. Lage kosten: Bitvavo biedt een van de laagste fee structuren in de Europese markt. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren handelaren.

De nadelen van Bitvavo

 1. Beperkte wereldwijde beschikbaarheid: Hoewel Bitvavo beschikbaar is in veel Europese landen, hebben handelaren buiten Europa beperkte toegang tot het platform.

 2. Beperkte ondersteuning voor geavanceerde handelsfuncties: Hoewel Bitvavo geweldig is voor beginners en gemiddelde handelaren, biedt het mogelijk niet alle functies die geavanceerde handelaren nodig hebben, zoals uitgebreide grafieken of de mogelijkheid om complexe handelsstrategieën uit te voeren.

Hoe betrouwbaar is Bitvavo?

Bitvavo heeft een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbaar en veilig cryptocurrency-uitwisselingsplatform. Het platform houdt zich aan strikte veiligheidsmaatregelen en voldoet aan alle regelgevingsvereisten. Bitvavo is ook een van de weinige cryptocurrency-exchanges die een DNB-registratie (De Nederlandsche Bank) heeft, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid.

Is je geld veilig bij Bitvavo?

Bitvavo neemt de veiligheid van fondsen en gegevens van gebruikers zeer serieus. Het bewaart de meerderheid van de fondsen in ‘cold storage’, een beveiligingsoptie waarbij cryptocurrencies offline worden bewaard, waardoor ze veilig zijn voor eventuele online aanvallen. Het platform maakt ook gebruik van tweefactorauthenticatie (2FA) voor extra veiligheid. Ondanks deze maatregelen is het altijd belangrijk voor gebruikers om hun eigen veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden en het regelmatig updaten van hun beveiligingsinstellingen.

Hoe maak je een account aan bij Bitvavo?

Het aanmaken van een account bij Bitvavo is vrij eenvoudig en ongecompliceerd. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar de Bitvavo-website en klik op ‘Aanmelden’.
 2. Voer uw naam, e-mailadres en wachtwoord in.
 3. U ontvangt een bevestigingsmail met een link om uw account te bevestigen.
 4. Zodra u op de link klikt, wordt u gevraagd om aanvullende informatie te verstrekken om aan de KYC-vereisten (Know Your Customer) te voldoen.
 5. Na het invullen van de benodigde informatie, wordt uw account geactiveerd en kunt u beginnen met handelen.

Hoe handel je bij Bitvavo?

Handelen op Bitvavo is een vrij eenvoudig proces. Volg deze stappen om te beginnen met handelen:

 1. Log in op uw Bitvavo-account.
 2. Stort geld op uw account met een van de beschikbare betaalmethoden.
 3. Zodra het geld is bijgeschreven op uw account, gaat u naar de ‘Markten’ pagina.
 4. Kies de cryptocurrency die u wilt kopen.
 5. Voer het bedrag in dat u wilt kopen en klik op ‘Kopen’.
 6. Controleer de transactiedetails en bevestig de aankoop.

De 10 meestgestelde vragen over Bitvavo

Is Bitvavo veilig om te gebruiken?
Ja, Bitvavo neemt uitgebreide beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van gebruikersfondsen en persoonlijke gegevens te waarborgen.

Welke cryptocurrencies kan ik kopen op Bitvavo?
Bitvavo ondersteunt meer dan 150 verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en vele anderen.

Welke betalingsmethoden accepteert Bitvavo?
Bitvavo accepteert verschillende betalingsmethoden, waaronder bankoverschrijving, creditcard en iDEAL.

Hoe verifieer ik mijn Bitvavo-account?
Om uw account te verifiëren, moet u aanvullende persoonlijke informatie verstrekken en een identiteitsbewijs uploaden.

Kan ik mijn account upgraden voor hogere opnamelimieten?
Ja, door uw account te verifiëren, kunt u genieten van hogere opname- en stortingslimieten.

Kan ik een account aanmaken bij Bitvavo als ik niet in Nederland woon?
Ja, Bitvavo accepteert gebruikers uit de meeste Europese landen. Echter, gebruikers buiten Europa kunnen beperkte toegang hebben.

Kan ik direct handelen nadat ik een account heb aangemaakt bij Bitvavo?
Ja, zodra u een account heeft aangemaakt en deze is geverifieerd, kunt u fondsen storten en beginnen met handelen.

Wat zijn de kosten voor het handelen bij Bitvavo?
Bitvavo heeft een van de laagste handelskosten in Europa. De standaard kosten voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies variëren van 0.25% tot 0.1%, afhankelijk van het handelsvolume van de gebruiker.

Is er een mobiele app voor Bitvavo?
Ja, Bitvavo heeft een mobiele app die beschikbaar is voor zowel Android- als iOS-gebruikers. De app biedt volledige functionaliteit en stelt gebruikers in staat om onderweg te handelen.

Hoe neem ik contact op met de klantenservice van Bitvavo?
Bitvavo biedt klantenservice via e-mail. U kunt contact met hen opnemen door een e-mail te sturen naar support@bitvavo.com.

Kom ook meer te weten over deze cryptoexchanges: