Introductie

Coinmerce is een van de vele cryptocurrency-exchanges die er wereldwijd beschikbaar zijn. Opgericht in Nederland in 2017, heeft het platform zich onderscheiden door een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid en klantenservice. Coinmerce biedt haar gebruikers de mogelijkheid om meer dan 140 verschillende cryptocurrencies te kopen, verkopen en bewaren. In dit artikel wordt een diepere blik geworpen op de oorsprong, voordelen, nadelen, betrouwbaarheid en veiligheid van Coinmerce.

Het ontstaan van Coinmerce

Coinmerce werd opgericht in 2017 door een groep Nederlandse cryptocurrency-enthousiastelingen. Ze waren van mening dat bestaande platforms te ingewikkeld en ontoegankelijk waren voor de gemiddelde gebruiker. Hun doel was om een platform te creëren dat de handel in cryptocurrencies zo eenvoudig mogelijk zou maken, zodat iedereen – ongeacht technische kennis of ervaring – de kans zou hebben om in deze nieuwe digitale activaklasse te investeren.

De voordelen van Coinmerce

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van Coinmerce als crypto-exchange:

 1. Gebruiksgemak: Coinmerce is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, met een intuïtieve gebruikersinterface en eenvoudige navigatie.
 2. Breed scala aan beschikbare cryptocurrencies: Coinmerce biedt toegang tot meer dan 140 verschillende cryptocurrencies.
 3. Klantenservice: Coinmerce staat bekend om zijn uitstekende klantenservice, met snelle respons en uitgebreide ondersteuning.
 4. Coinmerce Wallet: Coinmerce biedt een veilige en handige wallet voor het bewaren van je cryptocurrencies.
 5. Mobiele App: Coinmerce heeft een mobiele app, waardoor het gemakkelijk is om onderweg te handelen.
 6. Automatische orders: Met Coinmerce kun je ook automatische orders instellen, waardoor je tegen de door jou gekozen prijs kunt kopen of verkopen.

De nadelen van Coinmerce

Ondanks de vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het gebruik van Coinmerce:

 1. Kosten: De handelskosten bij Coinmerce kunnen hoger zijn dan bij sommige andere platforms, vooral bij grotere transacties.
 2. Geen geavanceerde handelsfuncties: Hoewel het platform uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid, mist het geavanceerde handelsfuncties die sommige meer ervaren handelaren misschien zoeken, zoals margin trading.
 3. Geografische beperkingen: Hoewel Coinmerce in veel landen beschikbaar is, zijn er nog steeds enkele geografische beperkingen.

Hoe betrouwbaar is Coinmerce?

Coinmerce heeft sinds zijn oprichting een goede reputatie opgebouwd in de crypto-community. Het heeft een beveiligingscertificaat van Coinfirm, een internationaal blockchain-beveiligingsbedrijf, en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptocurrency-diensten. Dit toont aan dat het voldoet aan strenge normen op het gebied van veiligheid, transparantie en naleving.

Is je geld veilig bij Coinmerce?

De veiligheid van geld is een cruciale zorg voor iedereen die betrokken is bij cryptocurrencies. Coinmerce maakt gebruik van diverse beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de middelen van gebruikers veilig zijn:

 1. Cold Storage: Een groot deel van de middelen wordt bewaard in offline ‘cold’ wallets, ver weg van potentiële online bedreigingen.
 2. Twee-factor-authenticatie (2FA): Coinmerce maakt gebruik van 2FA voor extra beveiliging bij het inloggen.
 3. Encryptie: Alle gegevens die via Coinmerce worden verzonden, zijn versleuteld.

Hoe maak je een account aan bij Coinmerce?

Het aanmaken van een account bij Coinmerce is een eenvoudig proces:

 1. Ga naar de Coinmerce-website of download de Coinmerce-app.
 2. Klik op “Registreren” en voer je e-mailadres en wachtwoord in.
 3. Bevestig je e-mailadres via de verificatie-e-mail die je ontvangt.
 4. Voltooi de Know Your Customer (KYC)-procedure door de vereiste documenten te uploaden en te wachten op goedkeuring.

Hoe handel je bij Coinmerce?

Handelen op Coinmerce is vrij eenvoudig:

 1. Log in op je Coinmerce-account.
 2. Selecteer de cryptocurrency die je wilt kopen of verkopen.
 3. Voer het bedrag in dat je wilt kopen of verkopen.
 4. Controleer de transactiegegevens en bevestig de transactie.
 5. Voltooi de betaling met je gekozen betalingsmethode.

De 10 meestgestelde vragen over Coinmerce

 1. Wat is Coinmerce?
  Coinmerce is een cryptocurrency-exchange gevestigd in Nederland, opgericht in 2017. Het stelt gebruikers in staat om meer dan 140 verschillende cryptocurrencies te kopen, verkopen en opslaan.

 2. Hoe maak ik een account aan bij Coinmerce?
  Ga naar de website van Coinmerce of download de app, klik op “Registreren”, voer de vereiste informatie in en voltooi het Know Your Customer (KYC) proces.

 3. Hoe kan ik beginnen met handelen op Coinmerce? Nadat je een account hebt aangemaakt en de KYC-procedure hebt voltooid, kun je geld storten op je account en beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

 4. Welke cryptocurrencies kan ik verhandelen op Coinmerce?
  Coinmerce ondersteunt meer dan 140 verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple, en vele anderen.

 5. Is mijn geld veilig bij Coinmerce? Coinmerce implementeert meerdere beveiligingsmaatregelen, waaronder cold storage, two-factor authentication (2FA) en encryptie om ervoor te zorgen dat de fondsen en persoonlijke informatie van de gebruikers veilig blijven.

 6. Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Coinmerce?
  Coinmerce staat bekend om zijn uitstekende klantenservice. Gebruikers kunnen via e-mail, live chat of telefoon contact opnemen met het ondersteuningsteam.

 7. Hoe hoog zijn de transactiekosten bij Coinmerce?
  De transactiekosten bij Coinmerce variëren, afhankelijk van de specifieke cryptocurrency en de grootte van de transactie. Gebruikers worden aangeraden om de actuele kosten op de website te controleren.

 8. Biedt Coinmerce een mobiele app aan? Ja, Coinmerce heeft een gebruiksvriendelijke mobiele app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android apparaten.

 9. Wat is de minimale storting bij Coinmerce?
  De minimale storting kan variëren afhankelijk van de gekozen betalingsmethode. Gebruikers worden aangeraden om de specifieke details op de website te controleren.

 10. Is Coinmerce gereguleerd?
  Ja, Coinmerce is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van diensten voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta, wat betekent dat het aan strenge regelgevende normen voldoet.

 

Kom ook meer te weten over deze cryptoexchanges: