Introductie

Crypto.com is een platform dat volledige diensten biedt op het gebied van cryptocurrencies. Het biedt een uitgebreid scala aan functies en diensten, waaronder handel in cryptocurrencies, een mobiele app voor het beheren van digitale activa, een fysieke crypto-betaalkaart, een leningsdienst om te verdienen op crypto-bezit, en nog veel meer. Het bedrijf heeft de ambitie om cryptocurrency in elke portemonnee te krijgen, een visie die blijkt uit het brede scala aan diensten die het biedt.

Het ontstaan van Crypto.com

Crypto.com werd opgericht in 2016 onder de naam ‘Monaco’ door Kris Marszalek, Rafael Melo, Gary Or en Bobby Bao. De oorspronkelijke missie was het bevorderen van de adoptie van cryptocurrencies door ze toegankelijker te maken voor het grote publiek. In 2018 onderging Monaco een rebranding en werd de naam veranderd in Crypto.com, waarmee de focus van het bedrijf op het bredere crypto-ecosysteem werd verduidelijkt. Sindsdien heeft het platform zijn diensten uitgebreid en is het blijven groeien, zowel in termen van gebruikersbasis als in het aanbod van producten. In juli 2023 werd Crypto.com toegelaten to de Nederlandse markt.

De voordelen van Crypto.com

Enkele voordelen van Crypto.com omvatten:

Gebruiksgemak:
Crypto.com biedt een intuïtieve gebruikersinterface die zowel beginnende als ervaren gebruikers aantrekt.

Brede keuze aan cryptocurrencies:
Crypto.com biedt de handel in meer dan 100 verschillende cryptocurrencies, waardoor gebruikers een brede keuze hebben.

Verscheidenheid aan diensten:
Van een crypto-betaalkaart tot staking, lenen, en een wallet, Crypto.com biedt een breed scala aan diensten.

Crypto Earn en Crypto Credit:
Deze functies stellen gebruikers in staat om rente te verdienen op hun crypto-bezit en leningen te verkrijgen met crypto als onderpand.

Reguliere promoties:
Crypto.com houdt regelmatig promotie-evenementen met kortingen en cashbacks.

De nadelen van Crypto.com

Hoewel Crypto.com veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen:

Beperkte klantenservice:
Sommige gebruikers hebben geklaagd over de trage reactietijd van de klantenservice.

Complexiteit:
Voor sommige beginners kan de grote hoeveelheid functies en diensten overweldigend zijn.

Kosten en tarieven:
Hoewel sommige diensten gratis zijn, kunnen anderen, zoals opnames en kaartuitgifte, aanzienlijke kosten met zich meebrengen.

Hoe betrouwbaar is Crypto.com

Sinds de lancering heeft Crypto.com bewezen een betrouwbaar en robuust platform te zijn. Het heeft een aantal certificeringen behaald, waaronder de hoogste security-certificering in de industrie, de ISO/IEC 27001:2013. Verder heeft het bedrijf ook een strikte naleving van de regelgeving en maatregelen ter bestrijding van witwassen (AML) en know-your-customer (KYC) procedures.

Is je geld veilig bij Crypto.com

Crypto.com maakt gebruik van een verscheidenheid aan beveiligingsmaatregelen om de fondsen van gebruikers te beschermen. Het heeft een samenwerking met Ledger, een leider in beveiligings- en infrastructuur oplossingen voor cryptocurrencies, voor de opslag van hun activa. Daarnaast houdt Crypto.com 100% van de gebruikersfondsen in cold storage. Hoewel geen enkel platform volledig immuun is voor risico’s, heeft Crypto.com een solide trackrecord in termen van beveiliging.

Hoe maak je een account aan bij Crypto.com?

Het aanmaken van een account bij Crypto.com is eenvoudig en gaat als volgt:

  1. Download de Crypto.com app uit de App Store of Google Play Store.
  2. Open de app en klik op ‘Sign Up’.
  3. Voer je e-mailadres in en klik op ‘Next’.
  4. Bevestig je e-mailadres via de verificatielink die je ontvangt.
  5. Volg de instructies om je persoonlijke gegevens in te vullen en voltooi het KYC-proces.

Hoe handel je bij Crypto.com

Na het aanmaken van een account, kan je op de volgende manier handelen op Crypto.com:

  1. Stort fiat- of cryptogeld op je account.
  2. Ga naar de handelssectie van de app.
  3. Kies de cryptocurrency die je wilt kopen of verkopen.
  4. Voer de hoeveelheid in die je wilt kopen of verkopen en bevestig de transactie.

De 10 meestgestelde vragen over Crypto.com

1. Welke cryptocurrencies kan ik kopen op Crypto.com? Je kunt meer dan 100 verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen op Crypto.com, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en vele anderen.

2. Hoe kan ik geld storten op mijn Crypto.com-account? Je kunt geld storten op je account via een bankoverschrijving, creditcard, of door cryptocurrencies naar je wallet te sturen.

3. Zijn er kosten verbonden aan het handelen op Crypto.com? Ja, er zijn handelskosten op Crypto.com, maar deze kunnen variëren afhankelijk van de specifieke transactie.

4. Kan ik mijn Crypto.com-account gebruiken om dagelijks aankopen te doen? Ja, met de Crypto.com Visa Card kan je cryptocurrencies uitgeven bij miljoenen handelaren wereldwijd.

5. Wat is het minimumbedrag dat ik kan verhandelen op Crypto.com? Het minimumbedrag voor transacties kan variëren afhankelijk van de specifieke cryptocurrency.

6. Hoe kan ik mijn account beveiligen? Crypto.com biedt verschillende beveiligingsopties, waaronder biometrische authenticatie en 2FA.

7. Hoe lang duurt het om mijn account te verifiëren? De verificatie van het account kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de hoeveelheid verzoeken die het platform ontvangt

8. Kan ik rente verdienen op mijn cryptocurrencies bij Crypto.com? Ja, met de functie Crypto Earn kun je rente verdienen op je cryptocurrencies. De rentevoet varieert afhankelijk van de specifieke munt en de gekozen termijn.

9. Wat gebeurt er als ik mijn Crypto.com-wachtwoord vergeet? Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je op de optie ‘Wachtwoord vergeten’ op het inlogscherm klikken. Je ontvangt dan instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen via het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld.

10. Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Crypto.com? Je kunt contact opnemen met de klantenservice van Crypto.com via de live chat-functie in de app of door een e-mail te sturen naar hun support e-mailadres.

Kom ook meer te weten over deze cryptoexchanges: