3 redenen waarom crypto de komende maanden goud kan worden

3 redenen waarom crypto de komende maanden goud kan worden

3 redenen waarom crypto de komende maanden goud kan worden
De zomer staat voor de deur en de verwachtingen voor de cryptomarkt zijn in tijden niet zo hooggespannen geweest. Terugbetalingen van Mt. Gox en bitcoinverkopen door de Duitse regering zorgen voor de laagste bitcoin-prijs sinds februari.
Terwijl velen zich klaarmaken voor een welverdiende vakantie, kijken investeerders en handelaren reikhalzend uit naar een seizoen dat wel eens een keerpunt kan betekenen voor de cryptomarkt.
Er zijn drie belangrijke ontwikkelingen die hieraan ten grondslag liggen. Elk van deze ontwikkelingen biedt unieke kansen voor de crypto-industrie. En als ze allemaal de goede kant opvallen, kan het wel eens een positieve tweede helft van het jaar worden voor crypto.
De nieuwe ruggengraat voor crypto in Europa
Op 30 juni trad de Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving in werking en eind dit jaar is deze volledig geïmplementeerd. Deze regelgeving is een mijlpaal voor de Europese cryptosector en biedt een duidelijk kader voor de handel in digitale activa.
Voorheen heerste er veel onzekerheid en onduidelijkheid omtrent de juridische status van cryptocurrencies. Dat kwam omdat veel landen hun eigen regels hanteerden. Dit zorgde bij zowel particuliere als institutionele beleggers voor veel sceptici en terughoudendheid. Veel mensen twijfelen bij crypto immers aan de stabiliteit en veiligheid.
MiCa brengt hier verandering in door duidelijke regels en richtlijnen te bieden. Dit betekent meer zekerheid voor investeerders en bedrijven, waardoor de drempel voor deelname aan de cryptomarkt aanzienlijk wordt verlaagd. Bovendien verplicht MiCa cryptobedrijven tot meer transparantie en consumentenbescherming. Ook dit zal bijdragen aan het versterken van het vertrouwen in de markt.
De Europese Unie positioneert zichzelf hiermee als een pionier op het gebied van crypto-regulering, wat ongetwijfeld zal bijdragen aan een stabielere en aantrekkelijkere markt.
Ethereum ETF is een potentiële game changer
De langverwachte goedkeuring van de ethereum (ETH) spot-ETF kan elk moment plaatsvinden, mogelijk al deze zomer. Een ether-ETF zou beleggers in staat stellen om te investeren in ETH zonder daadwerkelijk de cryptomunt te hoeven bezitten.
Dit verlaagt niet alleen de instapdrempel voor nieuwe investeerders, maar biedt ook institutionele beleggers een gereguleerd en toegankelijk instrument om blootstelling aan ethereum te verkrijgen. Het zou tevens de tweede cryptomunt zijn die in de VS een beursgenoteerd spot fonds krijgt.
De introductie van een ethereum spot-ETF zou de vraag naar ethereum kunnen verhogen, wat een positieve invloed op de prijs kan hebben. Ook zit Ethereum iets anders in elkaar dan Bitcoin. Zo is Ethereum gericht op smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (dApps). De goedkeuring van de ETF zou daarmee een belangrijke stap kunnen zijn richting de mainstream adoptie van cryptocurrencies.
Kiezen Amerikanen voor een crypto-president?
Op 5 november 2024 gaan de Amerikanen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de cryptomarkt, en ik leg je uit waarom.
De inwoners van de Verenigde Staten lijken te gaan kiezen tussen een herverkiezing van president Joe Biden of oud-president Donald Trump. De Amerikanen moeten zich dit jaar niet alleen buigen over onderwerpen zoals economie, migratie en klimaat, maar ook over crypto.
Trump had zich in het verleden negatief uitgesproken over crypto, maar heeft zichzelf nu als pro-crypto gepositioneerd. Dit in tegenstelling tot de huidige president Joe Biden, die eerder zijn vetorecht gebruikte om een belangrijke regeling tegen te houden. Hierdoor kunnen grote crypto-instituten nu geen crypto op de balans opnemen en beheren voor klanten. Dat is één van de redenen dat Biden over het algemeen als minder vriendelijk tegenover de cryptosector wordt beschouwd.
Een pro-crypto president in het Witte Huis zou kunnen leiden tot gunstiger regelgeving en meer steun voor de ontwikkeling van de cryptomarkt in de Verenigde Staten. Dit zou niet alleen de Amerikaanse markt een boost geven, maar ook wereldwijd positieve effecten kunnen hebben. Dit is geen gekke aanname, gezien de invloed van de VS op de wereldwijde financiële markten.
Conclusie
De komende maanden en daarna beloven spannend te worden voor de cryptomarkt. Met de invoering van de MiCa-regelgeving, de mogelijke goedkeuring van de ethereum spot-ETF’s en de Amerikaanse presidentsverkiezingen in het vooruitzicht, zijn er tal van redenen om optimistisch te zijn.
Of het allemaal nog goed gaat uitpakken, is nog maar de vraag. De zon schijnt in ieder geval helder aan de horizon voor de crypto-industrie. Laten we hopen dat dit het begin is van een mooie tweede helft van het jaar voor bitcoin (BTC) en consorten.
Het bericht 3 redenen waarom crypto de komende maanden goud kan worden verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten