$350 miljoen aan crypto komt vrij in komende weken, koersdruk verwacht

$350 miljoen aan crypto komt vrij in komende weken, koersdruk verwacht

$350 miljoen aan crypto komt vrij in komende weken, koersdruk verwacht
Veel altcoin-projecten kiezen ervoor om hun tokens niet in één keer uit te geven, maar geleidelijk vrij te geven.
Deze benadering voorkomt dat investeerders direct een grote hoeveelheid tokens op de markt kunnen dumpen, wat zou kunnen leiden tot een drastische daling van de koers. Door de uitgifte van tokens te beperken, beschermen ontwikkelaars de waarde van de munt en de stabiliteit van het project.
Toch worden de komende weken weer grote hoeveelheden tokens vrijgegeven, ook bekend als een ’token unlock’, en dat kan de koersen van deze projecten drukken.
Grote hoeveelheden crypto komen vrij
In de aankomende weken van juli worden tokens vrijgegeven van een groot aantal projecten. Het gaat dan om: Xai (XAI), ImmutableX (IMX), Aptos (APT), StarkNet (STRK), Arbitrum (ARB), Worldcoin (WLD), Axie Infinity (AXS), Apecoin (APE) en Pixels (PIXEL).
Arbitrum, XAI en ImmutableX
Op 16 juli zal Arbitrum $64 miljoen aan ARB tokens ontgrendelen. Ook volgt op Arbitrum de vrijgave van Xai. Bijna 200 miljoen Xai-tokens komen vrij op 9 juli, waardoor de totale beschikbare voorraad van de munt stijgt naar 72%.
De huidige koers van de munt is nog erg laag, namelijk 0,00000000111 dollarcent, maar de totale marktkapitalisatie ligt toch al op zo’n 70 miljoen dollar.
Net als Xai is ImmutableX een gameproject met een token unlock deze week. 32,5 miljoen IMX-munten komen vrij op 12 juli, die samen zo’n 2,15% van alle beschikbare coins vormen. De waarde van de tokens die vrijkomen ligt om en nabij de 43 miljoen dollar. 
Aptos en StarkNet
Aptos, een project ontwikkeld door voormalige medewerkers van het Libra project, zal ook op 12 juli een deel van zijn tokens vrijgeven. Voor Aptos gaat het om 11,31 miljoen tokens, zo’n 2,49% van de totale beschikbare hoeveelheid. Met de huidige koers hebben de vrij te komen tokens een totale waarde van maar liefst 68 miljoen dollar.
StarkNet, eent Ethereum (ETH) layer-2 netwerk, zal voor 36,7 miljoen dollar aan tokens vrijgeven op 15 juli. Dit komt neer op zo’n 64 miljoen munten, dat ongeveer 4,9% van de beschikbare tokens vormt.
Worldcoin & overige crypto
Worldcoin geeft al dagelijks zo’n $6,7 miljoen aan tokens vrij, maar vanaf 24 juli wordt dit verdubbeld. Vanaf dan komen er dagelijks 6,62 miljoen tokens vrij, ter waarde van zo’n $13,3 miljoen.
Axie, Apecoin en Pixels zullen voor kleinere bedragen aan coins vrijgeven in juli. Wel zullen deze allemaal nog een waarde vertegenwoordigen van minimaal 10 miljoen dollar.
Het bericht $350 miljoen aan crypto komt vrij in komende weken, koersdruk verwacht verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten