Bitcoin angst onterecht? Analist onthult ware impact overheidsverkopen

Bitcoin angst onterecht? Analist onthult ware impact overheidsverkopen

Bitcoin angst onterecht? Analist onthult ware impact overheidsverkopen
Overheden wereldwijd verkopen bitcoin (BTC), maar dit heeft volgens analisten nauwelijks invloed op de huidige bullmarkt en de negatieve invloed is zwaar overdreven. Ki Young Ju, oprichter en CEO van on-chain analytics platform CryptoQuant, benadrukt dat traders zich niet moeten laten leiden door deze verkopen en ‘FUD’.
Invloed van overheid bitcoin verkopen
Ki Young Ju deelde op X dat de hoeveelheid bitcoin die door overheden wordt verkocht, verwaarloosbaar is in vergelijking met de totale instroom in de markt sinds de huidige bullmarkt begon. Sinds 2023 is er bijna $250 miljard de markt ingestroomd, terwijl de hoeveelheid bitcoin die door overheden wordt verkocht minder dan $10 miljard bedraagt. Dit betekent dat de verkopen slechts een klein deel van de totale markt vertegenwoordigen.

Govt #Bitcoin selling is overestimated.
$224B has flowed into this market since 2023. Government-seized BTC contributes about $9B to the realized cap.
It’s only 4% of the total cumulative realized value since 2023. Don’t let govt selling FUD ruin your trades. pic.twitter.com/12fy2sKsXH
— Ki Young Ju (@ki_young_ju) July 5, 2024

Ki stelt dat de impact van deze verkopen wordt overschat. Hij wijst erop dat “overheidsverkopen slechts 4% van de totale gerealiseerde waarde sinds 2023 uitmaken.” Dit perspectief biedt een nuchtere kijk op de recente prijsschommelingen van bitcoin, die mede zijn veroorzaakt door verkoopactiviteiten van overheden en de overdracht van wallets die zijn gekoppeld aan de failliete beurs Mt. Gox.
Angst en paniek onder cryptobeleggers ongegrond
Ondanks de zorgen die worden weerspiegeld in de Crypto Fear & Greed Index, die aangeeft dat de markt zich in de buurt van “extreme angst” bevindt, ziet Ki weinig reden voor paniek op basis van overheidsverkopen alleen. Hij benadrukt dat “overheidsverkopen slechts een klein deel van de totale cumulatieve gerealiseerde waarde uitmaken,” en moedigt traders aan zich niet te laten beïnvloeden door FUD.
Data van Arkham toont aan dat Duitsland nog steeds 41.200 BTC bezit die in de loop der jaren in beslag zijn genomen van verschillende kwaadwillenden. Hoewel deze cijfers hoog kunnen lijken, is hun invloed op de totale markt beperkt.
Het is essentieel voor investeerders om een nuchtere kijk te behouden en niet impulsief te handelen op basis van overheidsverkopen alleen. De bredere markttrends en instroom van fondsen spelen een veel grotere rol in het bepalen van de toekomst van bitcoin, en niet de bitcoins die door de Duitse, of een ander land, overheid op de markt verschijnen.
Het bericht Bitcoin angst onterecht? Analist onthult ware impact overheidsverkopen verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten