Bitcoin ETF’s leveren topprestaties voor derde dag op rij

Bitcoin ETF’s leveren topprestaties voor derde dag op rij

Bitcoin ETF’s leveren topprestaties voor derde dag op rij
Er lijkt weer wat optimisme terug te komen in de cryptomarkt. Dat is onder andere te zien aan de aanlopende instromen van de bitcoin (BTC) spot exchange traded funds (ETF’s) in Amerika. De elf fondsen hadden volgens Farside een netto instroom van in totaal $216 miljoen op 9 juli. 
De in- en uitstromen op een rijtje
BlackRock’s IBIT is het grootste spot bitcoin fonds op basis van zijn netto vermogenswaarde en nam wederom de leiding met een instroom van $121,03 miljoen. De ETF van vermogensbeheerder Fidelity, FBTC, volgde met $90,95 miljoen aan netto instroom. Ook het fonds Ark Invest en 21Shares rapporteerde aanzienlijke instromen van $43,3 miljoen.
Niet alle fondsen profiteerden van deze positieve trend. Grayscale bleef verliezen noteren met zijn GBTC fonds, de op een na grootste bitcoin ETF. Dit fonds zag een uitstroom van $37,5 miljoen, in tegenstelling tot de andere investeringsproducten. Eveneens meldde Bitwise’s BITB een netto uitstroom van $4,72 miljoen.
Het succes van de Amerikaanse BTC ETF’s
De Amerikaanse bitcoin fondsen zijn nog altijd een groot succes te noemen. Sinds hun lancering in januari hebben de ETF’s gezamenlijk een indrukwekkende totale netto-instroom van $15,27 miljard gerealiseerd.
Gedurende deze periode bereikte bitcoin een nieuwe all-time high (ATH) van bijna $74.000. Dit nieuwe record werd grotendeels aangewakkerd door institutionele beleggers die zich via de fondsen op een eenvoudige manier konden blootstellen aan de cryptocurrency.
Australische exchange keurt tweede bitcoin ETF goed
Ook in andere landen zien we dat bitcoin ETF’s met succes worden geïntroduceerd. Zo heeft de Australian Securities Exchange (ASX) goedkeuring verleend voor de lancering van een vergelijkbaar product. De fonds in kwestie wordt beheerd door DigitalX en zal het tweede bitcoin ETF zijn op ASX. Vanaf 12 juli zal het opereren onder de ticker BTXX.
DigitalX is een pionier in blockchain technologie in Australië. Het heeft aangekondigd dat hun ETF volledig ondersteund zal worden door fysiek aanwezige bitcoin.
Het eerste bitcoin fonds op ASX wordt beheerd door vermogensbeheerder VanEck en behaalde slechts $1,3 miljoen aan handelsvolume op de eerste dag, aanzienlijk lager dan vergelijkbare Amerikaanse producten.
Het bericht Bitcoin ETF’s leveren topprestaties voor derde dag op rij verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten