Bitcoin investeerders in paniek: honderden miljoenen verdampen

Bitcoin investeerders in paniek: honderden miljoenen verdampen

Bitcoin investeerders in paniek: honderden miljoenen verdampen
De cryptomarkt heeft het zwaar te verduren. In de afgelopen 24 uur zijn er heel wat liquidaties geweest. Het gaat op het moment van schrijven om bijna $640 miljoen volgens gegevens van blockchain analyse platform Coinglass.
Bitcoin ondervindt meeste liquidaties
Bijna $200 miljoen aan liquidaties vonden plaats bij bitcoin (BTC) posities, terwijl ethereum (ETH) ook aanzienlijke liquidaties registreerde van bijna $160 miljoen binnen dezelfde periode van 24 uur.
Ook andere altcoins, zoals solana (SOL), pepe (PEPE) en dogecoin (DOGE) zagen een aanzienlijk aantal liquidaties. Respectievelijk gaat het om verliezen van $756.000, $300.000 en $182.000. Ongeveer 85% van de liquidaties zijn afkomstig van long posities, waarbij investeerders speculeren op prijsstijgingen. Door de koersdaling worden zij gedwongen om hun posities te liquideren, wat een domino-effect van verdere verkoop en lagere koersen kan veroorzaken. Bij een liquidatie verliest de handelaar zijn volledige inzet.
Waar komt de BTC daling door?
Er zijn een aantal factoren die mee lijken te spelen in de huidige daling. Zo is er een aanzienlijke verkoopdruk vanuit de Duitse overheid die 3.000 bitcoins in bezit heeft, ter waarde van ongeveer $175 miljoen.
Onlangs werden deze verplaatst naar diverse crypto exchanges en adressen. Het merendeel ging naar Bitstamp, Coinbase, en Kraken. Dit volgde op eerdere transacties waarbij Duitsland $300 miljoen aan BTC naar exchanges stuurde.
Ook wordt er een aanzienlijke verkoopdruk verwacht van Mt. Gox, die bijna $10 miljard aan bitcoin en bitcoin cash (BCH) uitbetaalt. De hoop is dat de impact op lange termijn beperkt zal blijven door gecontroleerde uitbetalingen. Ook zijn er zorgen omtrent de Amerikaanse economie nadat Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), aangaf dat een renteverlaging in september minder waarschijnlijk is.
Moeten we ons zorgen maken?
Ondanks de bearish marktomstandigheden blijven de lange termijn vooruitzichten voor BTC positief. De digitale munt blijft er sterk voorstaan, mede dankzij toenemende acceptatie door instituties. Evenmin moeten we niet vergeten dat meer dan een jaar geleden, de digitale munt nog op een koers van $16.000 handelde. Sindsdien heeft bitcoin een indrukwekkende groei doorgemaakt.
Hoewel verdere dalingen zeker mogelijk zijn, kan het huidige bearish moment ook kansen bieden voor oplettende investeerders om BTC tegen een lagere prijs aan te schaffen.
Het bericht Bitcoin investeerders in paniek: honderden miljoenen verdampen verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten