Bitcoin koers klimt voorbij $57.000, ethereum en solana exploderen 6%

Bitcoin koers klimt voorbij $57.000, ethereum en solana exploderen 6%

Bitcoin koers klimt voorbij $57.000, ethereum en solana exploderen 6%
De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren een bijzonder beweeglijke dag achter de rug waarin de bulls en bears beiden sporadisch konden zegevieren. De bulls lijken nu met de winst ervandoor te gaan na een langzame maar overtuigde klim. Bitcoin is inmiddels de $57.000 gepasseerd en lijkt zich spoedig klaar te kunnen gaan maken voor een belangrijke test.
De rest van de cryptomarkt geniet momenteel in ieder geval met volle teugen van bitcoin’s opmars. Bijna iedere grote altcoin staat dik in de winst, met stijgingen die binnen de top 100 oplopen tot boven de 20%.
BTC koers passeert opnieuw $57.000
Ook bitcoin heeft vooralsnog een stralende dag. Al sinds gisteren de avond werd ingeluid bevindt de BTC koers zich in een opwaartse trend, gekenmerkt door steeds hogere hoogte- en dieptepunten.
De rally werd ingezet nadat bitcoin behoorlijk wat tegenwind had ervaren. Gisteren begon de dag uitstekend nadat bitcoin in de ochtend een reuzesprong had gezet van grofweg $2.000 tot bijna $58.000. Aan het begin van de middag zakte bitcoin vervolgens langzaam weg. Rond 14:00 uur maakte de koers een flinke uitglijder van meer dan 3%, van $57.300 naar $55.300.
Hierna werd de weg naar boven $57.000 opnieuw ingeslagen, maar dit keer lijkt de stijging duurzamer dan gisteren.
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap
Vlak boven de $58.000 ligt de eerstvolgende obstakel voor bitcoin die de nodige verkoopdruk kan veroorzaken. Vorige week kreeg bitcoin twee keer na het bereiken van deze zone een terugval. In dat geval zou het steunniveau rond de $56.500 redding kunnen bieden.

So with the Germans Gov. selling the US ETF’s holding up the market #Bitcoin has nothing to worry about right? Lots of liquidity above Mondays high. I wouldn’t be surprised if that gets swept and then continuation lower.
Lets see if the Germans start selling before the ETF’s… pic.twitter.com/xAuY9Si6tc
— AlphaBTC (@mark_cullen) July 9, 2024

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 57.203 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 52.806 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,11% in de min.
ETH en SOL schitteren in groene cryptomarkt
Bitcoin’s veerkrachtige stijging heeft de rest van de markt een flinke opkikker gegeven. De meeste altcoins doen het momenteel zelfs nóg beter dan bitcoin.
De gehele top tien cryptomunten kleurt donkergroen. Ethereum (ETH) is maar liefst 5,73% gestegen tot voorbij de $3.000. Momenteel komt de ethereum koers uit op $3.069.
Ook solana (SOL), dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) weten bitcoin te overtreffen met stijgingen van respectievelijk 6,78%, 4,41% en 6,78%.
Buiten de top 10 zijn er nog veel meer schitteraars. De op Solana gebaseerde memecoin bonk (BONK) steelt de absolute show met een stijging van 22,49%. Met een stijging van rond de 17% vullen celestia (TIA) en sei (SEI) de top drie van hardste stijgers binnen de top 100 aan.
Het bericht Bitcoin koers klimt voorbij $57.000, ethereum en solana exploderen 6% verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten