Bitcoin miners op rand van afgrond: crash maakt 19 van 25 machines onrendabel

Bitcoin miners op rand van afgrond: crash maakt 19 van 25 machines onrendabel

Bitcoin miners op rand van afgrond: crash maakt 19 van 25 machines onrendabel
Sinds begin deze maand is de bitcoin koers flink gecrasht. De zwaarste dag was afgelopen vrijdag; toen daalde de koers met ruim 8%. Voor bitcoin miners is een zo hoog mogelijke koers erg belangrijk, daarom heeft de daling een enorme invloed gehad op miners. Slechts 6 soorten mininghardware zijn nog winstgevend.
Veel bitcoin miners maken verlies
Bitcoin-miningpool f2pool heeft op sociale mediaplatform X een overzicht geplaatst van ASIC-mininghardware met hun bijbehorende eigenschappen. Van de 25 modellen maken bij een koers van 56.000 Amerikaanse dollar maar 6 ASIC-miners winst. 4 daarvan maken zelfs nog maar net winst, waaronder de nog niet zo lang geleden populaire Whatsminer M56S++ van MicroBT.
Als je uitgaat van een koers van 60.000 dollar, dan zijn alle machines iets winstgevender. Toch leveren slechts 7 machines dan meer op dan dat ze kosten – niet echt een verbetering dus. Ook gaat f2pool uit van een elektriciteitsprijs van 8 dollarcent per kilowattuur (kWh). Dat is een erg lage prijs, en niet overal ligt die prijs zo laag.

With #Bitcoin trading below $58k, what is the current profitability for mining?
At a rate of $0.08/kWh, ASICs less efficient than 23 W/T operate at a loss.
For more details on mainstream miners, please refer to the table below. pic.twitter.com/hJS1lsVnmK
— f2pool (@f2pool_official) July 4, 2024

Mining difficulty flink omlaag
Ondertussen is de totale hashrate van de Bitcoin (BTC) blockchain tussen woensdag en vrijdag met zo’n 17% gedaald. Miners zetten dus hun verlieslijdende machines uit om kosten te besparen. Afgelopen vrijdag heeft het netwerk hierop gereageerd door de mining difficulty te verlagen met 4,4%. Dat was de grootste vermindering sinds afgelopen mei. Dit betekent dat miners weer beter in staat zullen zijn om winst te maken, waardoor het overzicht van f2pool binnenkort er vermoedelijk iets gunstiger uit zal zien.
Miners voorzichtig met BTC
Grote bitcoin miners zijn vaak erg slim met het verkopen van hun productie. De afgelopen weken was verschillende keren in het mining nieuws dat miners een enorme hoeveelheid BTC hebben verplaatst naar handelsplatformen. Sinds de piek is de koers met ruim 20% gedaald, dat wat dus een verstandige keuze. Tegelijkertijd bleef Marathon Digital, de grootste beursgenoteerde miner ter wereld, in juni optimistisch. Die heeft in de hele maand niets verkocht.
Het bericht Bitcoin miners op rand van afgrond: crash maakt 19 van 25 machines onrendabel verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten