Bitcoin naar $44.000? Beroemde analist waarschuwt voor ‘dubbele top’

Bitcoin naar $44.000? Beroemde analist waarschuwt voor ‘dubbele top’

Bitcoin naar $44.000? Beroemde analist waarschuwt voor ‘dubbele top’
De crypto-bullmarkt van 2021 was een beruchte. De markt was er zo van overtuigd dat de bitcoin koers naar minimaal 100.000 dollar zou stijgen, maar toen kregen we een enorme crash voor de kiezen. Volgens een bekende analist zou het maar zo kunnen dat we opnieuw een top hebben uitgekerfd, en dat de koers nog een stuk verder kan zakken.
Bekende analist waarschuwt voor bitcoin dubbele top
Op het sociale mediaplatform X schrijft de technische analist en handelaar Peter Brandt dat bitcoin (BTC) mogelijk op het punt staat om een dubbele top te bevestigen.
Als dit zo is, dan kan de koers door de grens van 56.800 dollar breken, en kan leiden tot een daling naar zo’n 44.000 dollar. Ook benadrukt de handelaar dat de huidige correctie de grootste is sinds de bodem van eind 2022.

Has Bitcoin completed a double top?Yes or no????If yet, minimum target is $44,000What do you think?$BTC pic.twitter.com/EpzeihHJtF
— Peter Brandt (@PeterLBrandt) July 7, 2024

Aan de andere kant zou het allemaal nog mee kunnen vallen. Brandt’s collega-analist David Vallieres ziet namelijk een zogeheten ‘3-drive’, wat juist een bullish patroon is. Daarvoor zal het vereist zijn dat de bodem van de afgelopen paar dagen behouden blijft. Helaas biedt technische analyse ook nooit een foutloze manier om in de toekomst te kijken.
Verder lijkt de huidige correctie onderdeel te zijn van een grotere trend. Sinds eind 2021 wordt namelijk een potentiële cup-and-handle gevormd, concludeert de onderzoeker Rod Maartin.
Bitcoin verkopen lijken mee te vallen
Vorige week vond het meest intense deel van de crash plaats met een daling van ruim 15%. Voor miners was dit geen pretje, want zij verkochten het grootste aantal coins sinds december van 2022. Dat komt doordat de winstmarges van miners erg laag liggen sinds de bitcoin halving van afgelopen april. Zo’n capitulatie komt vaak voor rond een belangrijke bodem.
Tegelijkertijd hebben overheden flinke hoeveelheden in beslag genomen cryptocurrencies verkocht. Dat was een grote extra bron van angst, maar dit bleek uiteindelijk overdreven. Het geld dat sinds 2023 de markt is binnengestroomd is namelijk veel meer dan wat overheden überhaupt bezitten.
Tot slot zorgt ook de angst omtrent Mt. Gox terugbetalingen voor veel angst op de markt. Er wordt namelijk gevreesd dat bijna $9 miljard aan BTC op de markt gedumpt wordt door schuldeisers van de failliete bitcoinbeurs.
Het bericht Bitcoin naar $44.000? Beroemde analist waarschuwt voor ‘dubbele top’ verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten