Bitcoin terugbetalingen Mt. Gox kunnen nog 3 maanden duren

Bitcoin terugbetalingen Mt. Gox kunnen nog 3 maanden duren

Bitcoin terugbetalingen Mt. Gox kunnen nog 3 maanden duren
Na meer dan tien jaar wachten krijgen voormalig klanten van de beruchte bitcoinbeurs Mt. Gox eindelijk hun bitcoin (BTC) terug. Vorige week is het langverwachte terugbetalingsproces eindelijk van start gegaan, wat een grote opluchting voor de gedupeerden betekent die in 2014 hun bitcoin-vermogen in rook zagen opgaan.
Voor sommige schuldeisers wordt hun geduld echter nog iets verder op de proef gesteld, met een mogelijke wachttijd tot wel 90 dagen. In de tussentijd wacht de markt in spanning af hoe de bitcoin koers geraakt zal worden nu meer dan $8 miljard aan bitcoins vrijgegeven worden.
Maximaal 3 maanden wachttijd voor BTC-gedupeerden
Ondanks dat het al een tijdje in de lucht hing, kregen voormalige klanten van Mt. Gox afgelopen vrijdag eindelijk het verlossende nieuws dat de beurs is gestart met de terugbetalingen.
Mt. Gox was in de beginjaren van Bitcoin de grootste bitcoinbeurs ter wereld. In 2014 sloot de beurs haar virtuele deuren nadat het al jaren geteisterd werd door een reeks hacks en beveiligingsproblemen. In totaal ging 850.000 bitcoins verloren, waarvan grofweg 142.000 bitcoins in de jaren na het faillissement werden teruggevonden.
Slechts een klein deel van het klantenbestand ontving eind vorig jaar al de uitbetaling waar ze recht op hebben. Het gros wacht nog altijd op hun bitcoins, en zou ook nu het proces officieel is begonnen nog tot mogelijk 90 dagen moeten wachten.
De duur van de terugbetalingen verschilt tussen de onderlinge exchanges waarmee Mt. Gox samenwerkt. Degenen die hebben aangegeven hun munten te ontvangen op de Amerikaanse cryptobeurs Kraken zullen bijvoorbeeld 90 dagen moeten wachten. Tegelijkertijd heeft crypto exchange Bitstamp tot wel 60 dagen nodig, terwijl BitGo, SBI VC Trade en Bitbank binnen 20 dagen de betalingen hebben verricht.
Belangrijk vereisten zijn dat voormalig klanten van Mt. Gox bevestigen dat hun account inderdaad van hen is, aangeven bij welk handelsplatform ze hun munten willen ontvangen en dit bevestigen via de exchange zelf.
BTC koers onder druk
Met de start van het distributieproces kan er eindelijk een punt worden gezet achter een van de meest beruchte hoofdstukken uit de geschiedenis van Bitcoin. Voor voormalig klanten van de Japanse exchange is dit geweldig nieuws, nu zij eindelijk een deel van hun bitcoins terugkrijgen. De rest van de markt vreest echter al jaren voor de impact van deze terugbetalingen.
Nu de bitcoin koers enkele duizenden procenten hoger staat dan op het moment van het faillissement van Mt. Gox verwachten velen dat een groot deel van de teruggeven bitcoins op de markt worden gedumpt. De heersende angst heeft de bitcoin koers de afgelopen tijd flink omlaag gedrukt. Afgelopen vrijdag werd een dieptepunt van vlak boven de $53.000 neergezet, wat de laagste koers sinds eind februari markeert.
Het bericht Bitcoin terugbetalingen Mt. Gox kunnen nog 3 maanden duren verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten