Bitcoin veteranen zijn onverschrokken – 30% van alle BTC beweegt niet

Bitcoin veteranen zijn onverschrokken – 30% van alle BTC beweegt niet

Bitcoin veteranen zijn onverschrokken – 30% van alle BTC beweegt niet
Bitcoin (BTC) zat de afgelopen weken in een dip. De koers bereikte zelfs een dieptepunt van net boven de $54.000, zijn laagste waardering sinds februari dit jaar. Toch zien we dat een groot aantal investeerders sterk is en “diamanten handen” heeft. Ondanks de daling van zo’n 20% in de afgelopen weken heeft dit er niet voor gezorgd dat de veteranen verkopen, aangezien ze al grotere dalingen hebben doorstaan. 
Volgens gegevens van blockchain analyse platform IntoTheBlock (ITB) is meer dan dan 30% van de totale bitcoin voorraad is in de afgelopen vijf jaar of langer niet verplaatst. Deze groep wordt over het algemeen als het meest veerkrachtig beschouwd. Hoe groter deze groep is, hoe beter dit vaak is voor de stabiliteit van de BTC koers. 
Verloren BTC
Waar we wel rekening mee moeten houden is dat een deel van deze bitcoins verloren zijn gegaan en daarom niet meer worden verplaatst. Zeker in de begindagen van het project, toen BTC nog nauwelijks iets waard was, vergaten investeerders hun wachtwoord. Het betekent dat een deel van de digitale munten waarschijnlijk nooit meer in omloop zal komen.
Het exacte aantal permanent verloren bitcoins is niet precies bekend. Volgens sommige schattingen gaat het om ongeveer 1,8 miljoen munten, wat neerkomt op 8,5% van de totale voorraad. Dit impliceert dat van de eerder genoemde 30% aan langdurig vastgehouden bitcoins, 22,5% daadwerkelijk beschikbaar is. De rest is voorgoed uit de circulerende voorraad van BTC verdwenen en de kans dat deze munten ooit nog in beweging komt is nihil.
Aantal wholecoiners bereikt mijlpaal
De toename in langetermijn investeerders loopt samen met een stijging in het aantal ‘wholecoiners’, wat investeerders zijn die minstens een hele bitcoin in hun wallet hebben. Ondanks de fluctuerende BTC prijzen blijft deze groep gestaag groeien.
Op 13 mei 2023 werd de mijlpaal van een miljoen ‘wholecoiners’ voor het eerst bereikt, toen de koers van de digitale munt rond de $27.000 lag. Sindsdien is dit aantal alleen maar gestegen en heeft het een all-time high (ATH) bereikt van iets meer dan 1.024.000 wallets op 1 januari 2024. Momenteel zijn er 1.010.800 wallets met een of meer bitcoins in bezit, ondanks de prijsverdubbeling sinds mei 2023.
Het bericht Bitcoin veteranen zijn onverschrokken – 30% van alle BTC beweegt niet verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten