Bitcoin whales kopen de dip – ETF’s zien miljoeneninstroom ondanks prijsdaling

Bitcoin whales kopen de dip – ETF’s zien miljoeneninstroom ondanks prijsdaling

Bitcoin whales kopen de dip – ETF’s zien miljoeneninstroom ondanks prijsdaling
Na de recente fore correctie in de bitcoin (BTC) prijs, hebben spot bitcoin ETF’s weer een record instroom gezien. De koersdaling een paar dagen geleden creëerde een sterke koopmogelijkheid voor ETF-investeerders. Veel van hem misten de kans niet om ‘de dip te kopen’.
Grote instroom in spot BTC ETF’s
Vandaag zien spot bitcoin ETF’s een opmerkelijke instroom van $143,1 miljoen, volgens Farside monitoring. Dit markeert de grootste netto-instroom in een maand tijd. De Fidelity Bitcoin ETF (FBTC) stond aan de leiding met een indrukwekkende instroom van $117 miljoen, wat het sterke vertrouwen van beleggers in deze fondsen laat zien. De Bitwise Bitcoin ETF (BITB) volgde met een netto-instroom van $30,2 miljoen. Ook de ARKB en HODL ETF’s zagen een respectieve instroom van $11,3 miljoen en $12,8 miljoen.
Ondanks recente crash suggereren deze substantiële instromen dat institutionele investeerders en whales van de gelegenheid gebruik maken om bitcoin tegen lagere prijzen te accumuleren.
Gunstige omstandigheden om BTC te kopen
Hunter Horsley, CEO van Bitwise Asset Management, benadrukte in een post op het sociale platform X de efficiëntie van zijn team in het aankopen van bitcoin, wat ze deden tegen een kostprijs van minder dan een halve basispunt. Horsley benadrukte ook de sterke vooruitzichten voor bitcoin, en suggereerde dat de huidige marktomstandigheden een waardevolle koopmogelijkheid bieden voor zowel nieuwe als bestaande investeerders. “De vooruitzichten voor bitcoin zijn nog nooit zo sterk geweest. Voor velen die nog geen blootstelling hebben, is deze week een kans om de dip te kopen,” verklaarde hij.
Peter Schiff blijft kritisch
Bekende bitcoin-criticus Peter Schiff gaf ook zijn kijk op de veerkracht van bitcoin ETF-investeerders. Ondanks de recente pijn in de markt merkte Schiff op dat deze investeerders vastberaden blijven en geen tekenen van paniek vertonen. “Tot nu toe is er geen teken van paniek. Het zal waarschijnlijk een veel grotere daling in bitcoin vergen voordat ze eindelijk capituleren,” merkte Schiff op.
De recente instroom in spot bitcoin ETF’s na de prijsdaling toont het vertrouwen van investeerders in bitcoin’s langetermijnpotentieel. Ondanks kortetermijnvolatiliteit blijven institutionele beleggers profiteren van marktcorrecties om hun posities te vergroten. Met de positieve vooruitzichten en de bereidheid van beleggers om de dip te kopen, lijkt de toekomst voor bitcoin rooskleurig, al is een heftige daling zoals onlangs natuurlijk nooit prettig voor investeerders.
Het bericht Bitcoin whales kopen de dip – ETF’s zien miljoeneninstroom ondanks prijsdaling verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten