Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
De laatste weken staat het crypto nieuws er vol mee, de terugbetalingen van de failliete crypto exchange Mt. Gox. Niet voor niets zijn crypto investeerders bezorgd, aangezien het om een groot aantal aan bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH) gaat. Deze worden naar de rechtmatige eigenaren teruggestuurd, met een grote kans dat ze op de markt verkocht worden. 
Frustratie uit de crypto gemeenschap
We zullen mogelijk echter wat langer moeten wachten voordat de munten in handen komen van crediteuren. Nobuaki Kobayashi, de herstelbeheerder van Mt. Gox, heeft de schuldeisers gevraagd om nog langer te wachten op hun terugbetalingen. 
Alex Thorn, directeur bij vermogensbeheerder Galaxy Digital, reageerde via een X post met frustratie over de voortdurende vertragingen. Hij benadrukte dat het al tien jaar geleden is dat de exchange instortte en vroeg zich af wat “een tijdje” volgens de herstelbeheerder betekent.
Gelukkig zijn op 5 juli 2024 voor een deel van de crediteuren de terugbetalingen gestart. Deze terugbetalingen worden uitgevoerd via aangewezen cryptocurrency exchanges. Terugbetalingen aan de resterende crediteuren zullen plaatsvinden zodra bepaalde voorwaarden zijn vervuld. 
Het verhaal van Mt. Gox
Mt. Gox was een Japanse BTC beurs die ooit de grootste ter wereld was. Het was in zijn tijd verantwoordelijk voor ongeveer 70% van alle bitcoin transacties wereldwijd.
In 2014 ging Mt. Gox failliet na het verlies van ongeveer 850.000 aan BTC, destijds ongeveer $450 miljoen waard. Het bleek dat al jarenlang bitcoins werden weggesnoept uit de opslag van Mt. Gox, door hacks waar de ondermaatse beveiliging niet tegen bestand was. 
Het faillissement leidde tot langdurige juridische procedures en vertragingen in het terugbetalen van crediteuren, die nog steeds wachten op een deel van hun verloren fondsen​. Het lange wachten heeft ook een positieve kant. 
Angst voor verkoopdruk
Veel investeerders maken zich zorgen over de mogelijke verkoopdruk die voortvloeit uit de terugbetalingen van de failliete crypto exchange Mt. Gox. In totaal gaat het om $9,5 miljard aan bitcoin en $73 miljoen aan bitcoin cash die teruggegeven wordt aan voormalige klanten. Dit komt neer op ongeveer 140.000 BTC en een aanzienlijk deel BCH, wat flinke marktbewegingen kan veroorzaken.
Sinds de val van de beurs is de waarde van bitcoin met meer dan 8.500% gestegen in tien jaar. Gezien de hoge winsten verwachten veel experts dat schuldeisers hun digitale munten te koop gaan zetten. Financieel analist Jacob King schat dat de terugbetalingen voor $8,2 miljard aan extra verkoopdruk kan zorgen.
Het bericht Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten