Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%

Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%

Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%
Cardano (ADA) bevindt zich aan de vooravond van zijn volgende netwerkupgrade, die door oprichter Charles Hoskinson als een van de meest significante mijlpalen in de geschiedenis van de crypto wordt omschreven. De zogenoemde Chang hard fork brengt revolutionaire veranderingen voor het netwerk met zich mee, en een duik in het archief wekt veel optimisme over het mogelijke effect op de koers van cardano.
Cardano gaat laatste ontwikkelingsfase inluiden
De Cardano-gemeenschap wacht al een tijdje in spanning de Chang hard fork af. Een maand terug bevestigde Hoskinson dat de langverwachte upgrade gereed is om doorgevoerd te worden op het netwerk. Zodra de vereiste 70% van de stake pool operators (SPO’s) hun nodes hebben geüpgraded naar de nieuwste Cardano Node versie 9.0 zal de netwerksplitsing plaatsvinden. Hoskinson had verwacht dat de hard fork vorige maand plaats zou vinden, maar nu zijn alle ogen gericht op het einde van de huidige maand.
Met de Chang hard fork trapt Cardano zijn op governance gerichte ‘Voltaire’ tijdperk in, wat de laatste ontwikkelingsfase in de roadmap markeert. Deze laatste fase is gericht op het creëren van een volledig gedecentraliseerd netwerk waar de gemeenschap de controle heeft over de toekomst van het platform. Momenteel heeft ontwikkelingsbedrijf Input Output Global (IOG) nog de touwtjes in handen wat dat betreft.
De macht komt volledig in handen van ADA-bezitters te liggen, vergelijkbaar met hoe een Decentralized Autonomous Organization (DAO) werkt. On-chain stemmechanismen stelt de gemeenschap in staat om voorstellen in te dienen, te stemmen en de ADA-schatkist te beheren.
ADA koersexplosie op komst?
Terwijl de SPO’s zich klaarmaken voor de cruciale upgrade, speculeert men volop over de impact op de onderliggende cardano koers.
Zoals IntoTheBlock op socialmediaplatform X opmerkt, schoot de cardano koers als een raket de lucht in toen het netwerk in 2021 zijn Alonzo hard fork implementeerde, die smart contracts tot de blockchain introduceerde. Destijds schoot de koers in slechts een maand tijd met een indrukwekkende 130% de lucht in, van $1,35 naar een all-time high van $3,10.
Dit verbluffende resultaat biedt natuurlijk allesbehalve garantie voor wat ons dit keer te wachten staat. De prijsactie voor de korte termijn is erg onzeker en afhankelijk van een verscheidenheid aan factoren. Mocht bitcoin (BTC) bijvoorbeeld verder omlaag worden gedrukt door de terugbetalingen van Mt. Gox, dan krijgt ook cardano hoogstwaarschijnlijk verdere klappen.
Voor de lange termijn markeert de Chang hard fork in ieder geval een belangrijke stap in de evolutie van Cardano. De layer-1 blockchain heeft een primeur in handen met het introduceren van een democratisch op blockchain gebaseerde bestuursmodel, waar de koers in potentie flink van zou kunnen profiteren. Het beloven in ieder geval spannende tijden te worden voor Cardano.
Het bericht Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130% verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten