Crypto Ontbijt: Bitcoin & altcoins dalen, angst & verkoopdruk stijgen

Crypto Ontbijt: Bitcoin & altcoins dalen, angst & verkoopdruk stijgen
Crypto Ontbijt: Bitcoin & altcoins dalen, angst & verkoopdruk stijgen

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.
Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen over deze thema’s.
Bitcoin en altcoins maken wederom flinke duik
De cryptomarkt lijkt nog niet klaar met dalen, en start de week wederom in het rood. Bitcoin (BTC) zakte afgelopen nacht naar $54.200 en komt vanochtend rond $55.600 uit. Daarmee staat bitcoin vandaag 3,5% in de min. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.
Ook ethereum (ETH) daalt met 3,5% en komt op $2.925 uit. Twee grote memecoins vangen vandaag de hardste klappen van de top 100 grootste munten. Het gaat dan om pepe (PEPE) en dogwifhat (WIF) die beide met bijna 11% dalen.
Daling zorgt weer voor grote liquidatie
Wederom gaat de rode markt gepaard met een flinke liquidatie onder derivatenhandelaren. Hoewel het verlies niet zo groot is als vrijdag het geval was, zijn alsnog meer dan 80.000 handelaren in de afgelopen 24 uur geliquideerd.
Volgens data van Coinglass zijn er $286 miljoen posities geliquideerd waarvan 166 miljoen long posities waren.
Cryptomarkt is angstig
Volgens de Bitcoin Fear & Geed Index ligt het sentiment dan ook erg laag en is de markt zeer angstig. De index kwam afgelopen nacht al op ‘28’, of angstig, uit en dat was nog kort voor de meest recente koersdaling.
ETF’s tonen toch positieve cijfers
Ondanks het slechte sentiment, besloot toch een grote groep handelaren gebruik te maken van de dip op vrijdag. Dat was terug te zien in de netto-instroom naar de Amerikaanse bitcoin-ETF’s. Na enkele rode dagen, kwam de instroom op vrijdag op ruim 143 miljoen uit. Daarmee weten de ETF’s toch een positieve week te noteren ondanks de rode markt.
Mt. Gox terugbetalingen duren mogelijk langer
Een groot deel van angst heeft betrekking op de terugbetaling van Mt. Gox aan schuldeisers. Tien jaar geleden ging deze cryptobeurs ten onder door een hack en inmiddels zijn eindelijk de terugbetalingen begonnen.
Althans dat leek het plan, maar schuldeisers werden later gevraagd om nog “even geduld te hebben.” Wat precies met “even” wordt bedoeld, is echter niet duidelijk. Vanochtend was op Crypto Insiders al te lezen dat sommige terugbetalingen nog drie maanden kunnen duren.
Duitsland heeft nog $2,2 miljard aan BTC
Een andere factor die rol speelt op de rode markt, is de bitcoin-verkoop van Duitsland. De Duitse overheid heeft de afgelopen tijd grote aantallen bitcoin naar beurzen gestuurd. Een parlementslid sloeg onlangs zelfs alarm.
Dan volgde een opmerkelijke wending. De Duitse overheid kocht weer $111,5 miljoen aan BTC terug van de beurzen. Volgens data van Arkham Intelligence heeft Duitsland nog 39.826 BTC in bezit, ter waarde van $2,2 miljard. Tron-oprichter Justin Sun gaf afgelopen week aan dat hij de BTC wil kopen om de marktdruk te verminderen.
$350 miljoen aan crypto ontgrendelt in komende weken
Mogelijk volgt er nog meer druk op een aantal koersen in de komende weken. Volgens data van Token Unlock ontgrendelt zo’n $350 miljoen aan crypto in de komende twee weken.
Het gaat dan om arbitrum (ARB), worldcoin (WLD), aptos (APT), immutablex (IMX), starknet (STRK), axie infinity (AXS), apecoin (APE) en xai (XAI).
Het bericht Crypto Ontbijt: Bitcoin & altcoins dalen, angst & verkoopdruk stijgen verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten