Crypto Ontbijt: Bitcoin trotseert extreme angst, Ethereum ETF race begint

Crypto Ontbijt: Bitcoin trotseert extreme angst, Ethereum ETF race begint

Crypto Ontbijt: Bitcoin trotseert extreme angst, Ethereum ETF race begint
Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.
Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen over deze thema’s.
Bitcoin schiet naar $59.000, laat altcoins achter
Bitcoin (BTC) wist gisteren stand te houden boven $57.000 en schiet vanochtend boven $59.000 uit. Daarmee staat de BTC koers vandaag 2,7% in de plus.
Opvallend is dat de meeste altcoins in de top 10 vooralsnog achterblijven. Vlak buiten de top 10 stijgt cardano (ADA) met 3% naar $0,385 en avalanche (AVAX) met 5% naar $27,11.
De hardste stijger vandaag uit de top 100 is celestia (TIA). De TIA koers schiet met ruim 18% naar $7,24. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.
Bitcoin marktsentiment zakt naar laagste niveau sinds januari
Voordat bitcoin een klein herstel maakte, zakte de bekende Fear & Greed Index naar ‘27’ (angst). Dat is het laagste niveau sinds januari 2023.
Het laat zien dat de markt momenteel zeer angstig is, mede door de BTC dump van de Duitse overheid en de mogelijke aanstaande dump door Mt. Gox schuldeisers.
Desondanks is afgelopen nacht de index weer iets gestegen en komt nu op ’28’ uit.

Bitcoin Fear and Greed Index is 28 — FearCurrent price: $58,009 pic.twitter.com/3AbRU0bYvz
— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) July 10, 2024

Bitcoin-ETF instroom zet sterk door
Bitcoin-ETF beleggers maken sterk gebruik van de koersdip. Na wekenlang van lage instroom, en daarvoor vooral uitstroom, zien de laatste dagen er heel anders uit.
Gisteren, op 9 juli, bereikten de Amerikaanse beursfondsen een netto-instroom van $216,4 miljoen. Dat is al een instroom van meer dan $511 miljoen deze week.
Ethereum-ETF race begint met onthulling van eerste kosten
De lancering van de langverwachte ethereum-ETF’s in de VS lijkt nu snel te naderen. De eerste partijen hebben namelijk hun handelskosten onthuld in de nieuwste aanpassingen van hun aanvragen.
Invesco en Galaxy hebben de kosten op 0,25% gesteld voor hun fonds. Dat is iets hoger dan de kosten van VanEck die op 0,20% staan.
Katherine Dowling van Bitwise zegt dan ook tegen Bloomberg: “we zijn dicht bij de eindstreep”

Bitwise Chief Compliance Officer Katherine Dowling discusses her firm’s Ether ETF application and the potential for new products tied to crypto https://t.co/hKIvliRCnX pic.twitter.com/PvMFeG4wWU
— Bloomberg Crypto (@crypto) July 9, 2024

Toncoin en Polygon werken samen aan Layer-2 voor TON
Toncoin (TON) en Polygon (MATIC) werken samen aan layer-2 netwerk en een ethereum virtual machine (EVM) voor het TON-ecosysteem.
Deze TON Applications Chain (TAC) wordt ontwikkeld om verbonden te kunnen worden met Ethereum. Zo kan het TON-ecosysteem gebruik maken van EVM-functies voor Telegram dApps.

TON Applications Chain (TAC) is building a zk-powered L2 w/ Polygon CDK that will connect to the AggLayer, enabling seamless interop & unified liquidity for the @ton_blockchain ecosystem
+ EVM compatibility for telegram dApps+ even more users for the aggregated blockchain… https://t.co/XU0e73mPnQ
— Polygon | Aggregated (@0xPolygon) July 9, 2024

Het bericht Crypto Ontbijt: Bitcoin trotseert extreme angst, Ethereum ETF race begint verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten