Crypto Ontbijt: Duitsland dumpt nog meer Bitcoin en veel ETF nieuws

Crypto Ontbijt: Duitsland dumpt nog meer Bitcoin en veel ETF nieuws

Crypto Ontbijt: Duitsland dumpt nog meer Bitcoin en veel ETF nieuws
Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.
Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen over deze thema’s.
Bitcoin herstelt van dip, altcoins stijgen harder
Bitcoin (BTC) maakte gisterenmiddag een flinke daling die de koers weer onder $55.000 bracht. Sindsdien is de koers hersteld terug naar de 57.500 en staat daarmee 3,4% in de plus vandaag.
Veel altcoins zijn nog sterker aan het stijgen. Ethereum (ETH) stijgt met 5,6% naar $3.080. Solana (SOL) stijgt zelfs met 7,8% naar $143.
Wederom zijn het de memecoins die het sterkst stijgen. Pepe (PEPE) staat 13% in de plus en bonk (BONK) maar liefst 25%. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.
Bitcoin-ETF’s zien weer flinke instroom
We hebben vandaag veel ETF nieuws. ETF-beleggers kochten gisteren weer de dip. De Amerikaanse beursfondsen zagen gisteren een netto-instroom van maar liefst $294,8 miljoen. Dat is de grootse instroom in meer dan een maand.
Grootste beurs Australië krijgt tweede bitcoin ETF
Ondertussen krijgt de grootste beurs van Australië zijn tweede bitcoin-ETF. De DigitalX Bitcoin ETF (BTXX) wordt genoteerd op 12 juli op Australian Securities Exchange (ASX).
Ethereum-ETF’s steeds dichterbij
Ook lijkt de lancering van de langverwachte ethereum-ETF’s in de VS dichterbij te komen. Zowel VanEck als 21Shares hebben aanpassingen op hun aanvragen ingediend bij de SEC.
Alleen de kosten moeten nog bepaald worden en dan kunnen de nieuwe fondsen lanceren. ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg speculeert dat de lancering mogelijk op 18 juli zal plaatsvinden.
Solana-ETF beslissing mogelijk in maart
Het ziet er ook naar uit dat de deadline voor de goedkeuring van solana-ETF’s in maart volgend jaar zal plaatsvinden, zegt Balchunas.
Hij speculeert dat november daarvoor mogelijk belangrijker is. Als Biden wint, dan worden de aanvragen afgekeurd, maar als Trump wint, is “alles mogelijk”, aldus Balchunas.
Republikeinen omarmen crypto in aanloop naar verkiezingen
We blijven even bij Trump. De Republikeinse partij omarmt nu officieel crypto. Op het officiële platform voor de Republikeinen staat nu dat de partij de aanval tegen de industrie zal stoppen en het recht op bitcoin mining en zelfbewaring zal verdedigen. Ook wil het de creatie van een central bank digital currency (CBDC) tegenhouden.
Deze omslag van de Republikeinen lijkt voornamelijk met de aankomende verkiezingen te maken te hebben om stemmen te winnen. Niet lang geleden was Trump nog fel tegen crypto.
Duitsland blijft bitcoin dumpen, stuurt nog eens $900 miljoen naar beurzen
Momenteel heeft vooral Duitsland de bitcoinmarkt in zijn greep. Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de Duitse overheid wederom 3.000 BTC naar cryptobeurzen stuurde.
Inmiddels is dit opgelopen tot 16.300 BTC ter waarde van meer dan $900 miljoen. Opvallend is dat afgelopen nacht juist $200 miljoen aan bitcoin juist ging naar de Duitse overheid.
Het bericht Crypto Ontbijt: Duitsland dumpt nog meer Bitcoin en veel ETF nieuws verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten