Crypto Radar: bitcoin haalt de $60.000 niet en daalt opnieuw

Crypto Radar: bitcoin haalt de $60.000 niet en daalt opnieuw

Crypto Radar: bitcoin haalt de $60.000 niet en daalt opnieuw
De afgelopen paar dagen waren tumultueus. Grote bitcoin bezitters zoals de Duitse overheid en Mt. Gox begonnen met het verkopen en terugbetalen van grote sommen bitcoin. Dat drukte de koers, en de paniek eromheen leidde tot verdere dalingen. Toch is bitcoin weer begonnen met herstellen. Vanochtend werd zelfs weer geprobeerd om $60.000 te bereiken. Dat plan faalde, met een daling als gevolg. 
Blik op de cryptomarkt

Bitcoin (BTC) is momenteel gemiddeld $57.600 waard. De munt is 0,5% meer waard dan 24 uur geleden, maar 1,1% gedaald in het afgelopen uur. Dat komt doordat de munt in de ochtend begon met stijgen, in de middag afketste, en nu weer is begonnen met dalen richting de niveaus van vanochtend. 
Ethereum (ETH) heeft betere prestaties dan bitcoin en staat 1,2% in de plus over de afgelopen dag. Eén ethereum token heeft nu een waarde van ongeveer 3.100 dollar. 
De totale marktkapitalisatie en het totale handelsvolume van de cryptomarkt staan op respectievelijk $2,23 biljoen en $78 miljard.
De bitcoin ETF’s zagen gisteren een instroom van $216 miljoen.

Dat ethereum betere prestaties levert dan bitcoin vindt ook Crypto Insiders analist Wessel Kersting:
“ETH heeft een mooie bodem gemaakt rond de $3.000, maar om echt vertrouwen terug te krijgen in een trendomkeer zou ik graag willen zien dat we de $3.500 doorbreken. Voor nu ligt er nog weerstand boven ons, maar toont ETH wel de eerste tekenen van een stijging.”
De hardste stijgers, waaronder fantom
Ondanks dat de bitcoin koers licht gedaald is, is er geen sprake van een crash. Daardoor wordt de cryptomarkt ook niet mee naar beneden getrokken en zijn er meerdere gestegen tokens. Uit de top 100 zijn het hardst gestegen:

Fantom (FTM), met een stijging van 7,3% in de afgelopen 24 uur;
Stacks (STX), met een stijging van 7,2% in de afgelopen 24 uur;
Optimism (OP), met een stijging van 6,7% in de afgelopen 24 uur;
Bittensor (TAO), met een stijging van 6,1% in de afgelopen 24 uur;
FLOKI (FLOKI), met een stijging van 6,1% in de afgelopen 24 uur.

Opvallend is dat Fantom, Optimism en FLOKI allemaal op ethereum gebouwd zijn. Ethereum lijkt dan ook met zijn sterke prestaties een stijgingsgolf onder altcoins te hebben aangewakkerd.
Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto
Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 1,79 FIL of 0,58 TIA!
Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.
De hardste dalers, waaronder notcoin
Het is niet alleen rozengeur en maneschijn, want er zitten ook een aantal dalers tussen de top 100. Gelukkig vallen de dalingen relatief mee. Van de top 100 zijn het hardst gedaald:

Zebec Protocol (ZBC), met een daling van 5,0% in de afgelopen 24 uur;
Brett (BRETT), met een daling van 3,3% in de afgelopen 24 uur;
Notcoin (NOT), met een daling van 3,1% in de afgelopen 24 uur;
Flare (FLR), met een daling van 2,7% in de afgelopen 24 uur;
Quant (QNT), met een daling van 2,7% in de afgelopen 24 uur.

Het bericht Crypto Radar: bitcoin haalt de $60.000 niet en daalt opnieuw verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten