Crypto wordt politiek wapen: Trump’s partij omarmt blockchain

Crypto wordt politiek wapen: Trump’s partij omarmt blockchain

Crypto wordt politiek wapen: Trump’s partij omarmt blockchain
De Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben meer dan ooit tevoren invloed op de crypto-industrie, én andersom. Een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking investeert in cryptocurrencies. Om kiezers te winnen heeft de Republikeinse partij dit volledig te omarmen in de vorm van een officieel verkiezingsprogramma op het vlak van crypto.
Crypto in verkiezingsprogramma onder Trump
De Republican National Committee constateert in een persbericht dat de Republikeinse partij een officieel programma heeft opgesteld waarmee het steun betuigt aan innovatie omtrent cryptocurrencies en blockchains. Daarmee wil de politieke partij een einde brengen aan het onrechtvaardige beleid van de huidige regering. Ook willen de Republikeinen een ‘recht om crypto te delven’, en elke Amerikaan moet het recht hebben om digitale activa zelfstandig op te slaan.
Verder moet elke Amerikaan het recht hebben om zelfstandig zijn of haar coins te versturen zonder dat de overheid daar zich inmengt, en zelfs zonder surveillance in het algemeen. Steeds vaker willen overheden transacties nauw in de gaten houden en zelfs limieten op de te versturen bedragen leggen, zo ook de overheid van de Verenigde Staten.

Official Republican party platform on crypto. Couldn’t really ask for anything more:
End crypto crackdown No CBDC Right to mine Right to self-custody Right to transact freely pic.twitter.com/6Q1KREFxnF
— nic carter (@nic__carter) July 8, 2024

Ook wil het comité geen central bank digital currency (CBDC), die door de Federal Reserve uitgegeven zou worden. Van vrijwel elk land werkt de centrale bank aan zo’n digitale fiat-valuta, maar niet iedere politieke partij in deze landen is blij met deze projecten.
Het programma wordt gesteund door Donald Trump en de aan hem verbonden toekomstige Republikeinse parlementsleden. Tussen 15 en 18 juli zal de partij samenkomen om een officiële Republikeinse presidentskandidaat te selecteren. Dat zal hoogstwaarschijnlijk Trump worden.
Trump steeds blijer met crypto
Trump is al een tijd erg positief over cryptocurrencies, terwijl dit in de vorige presidentsverkiezingen nog exact het tegenovergestelde was. Zo accepteert hij nu donaties in de vorm van cryptocurrencies, werkt hij misschien aan een eigen cryptocurrency en is hij zelfs bijzonder positief over bitcoin (BTC). In de vorige verkiezingen noemde hij bitcoin nog een scam.
Tijdens het verkiezingsdebat van eind juni werd het onderwerp crypto volledig links gelaten, maar het is mogelijk dat dit binnenkort verandert. Trump heeft beloofd ‘crypto-president’ te worden. Het nieuwe beleid lijkt dat te bevestigen. Om het plan van Trump tegen te gaan werken ook de Democraten aan nieuw beleid.
Het bericht Crypto wordt politiek wapen: Trump’s partij omarmt blockchain verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten