Cryptobeurs Kraken zet in op nucleaire energie in VS en Europa

Cryptobeurs Kraken zet in op nucleaire energie in VS en Europa

Cryptobeurs Kraken zet in op nucleaire energie in VS en Europa
Sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen heeft Europa te kampen met een enorm energieprobleem. Inmiddels ligt de druk iets lager, maar ondertussen is artificial intelligence (AI) een grootverbruiker op landniveau geworden. Om te helpen met het gebrekkige aanbod overweegt de crypto exchange Kraken om kleine kerncentrales te bouwen.
Cryptobeurs Kraken zoekt betrouwbare energie
In een interview met CoinDesk verklaarde Kraken-CTO Vishnu Patankar dat de cryptobeurs kleine kernreactors overweegt als elektriciteitsbron voor zijn datacentra. Kraken heeft datacentra in Europa en Noord-Amerika, die het nodig heeft voor zijn eigen dienstverlening. Het kiest hiervoor omdat het een toename in gebruik van zijn eigen diensten heeft gemeten, en hetzelfde verwacht voor decentralized finance (DeFi). Laatstgenoemde heeft ook datacentra nodig om operationeel te zijn.
De cryptobeurs is niet van plan om zijn eigen reactors te bouwen, maar ook samen te werken met energieleveranciers die de elektriciteit zelf kunnen leveren met behulp van kleine modulaire reactoren (ook wel Small Modular Reactors of SMR’s genoemd). Die kunnen gemakkelijk op dezelfde terreinen als de datacentra worden geplaatst. Bovendien hebben ze geen enorme vereisten wat ingenomen ruimte en weer betreft, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen en windmolens.
De topman verklaart waarom het zo’n grote behoefte heeft aan een dergelijke stap:
Nu [financiële] instituten voor het eerst investeren in cryptocurrencies en on-chain activiteit groeit, blijft de behoefte aan betouwbare fiat-on-ramps groeien. Door onze energiestabiliteit te verhogen, verbeteren we direct de crypto-industrie. Dat stimuleert groei.
AI en High-Performance Computing (HPC) is erg invloedrijk op de stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk, aldus Patankar. Kernreactoren zouden de beste optie zijn, omdat markten voor crypto 24/7 operationeel zijn. De verwachte massa-adoptie speelt ook een belangrijke rol, volgens de topman.
AI vraagt om veel stroom
Kraken is niet de enige die nucleaire reactors overweegt. Artificial intelligence heeft in korte tijd voor een enorme groei in het elektriciteitsverbruik van datacentra gezorgd. Volgens The Wall Street Journal is nucleaire energie hierdoor een belangrijke term geworden in de technologie-industrie.
AI is ondertussen een belangrijk onderdeel geworden van steeds meer bedrijven. Bitcoin (BTC) miners hebben de hype gebruikt om hun activiteiten te diversifiëren naar AI-datacentra, die bovendien al een meetbare invloed hebben gehad op het energieverbruik. Het is de verwachting dat dit alleen maar zal toenemen.
Het bericht Cryptobeurs Kraken zet in op nucleaire energie in VS en Europa verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten