Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’

Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’

Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’
In een verrassende wending heeft voormalig Goldman Sachs-analist Murad Mahmudov twee prominente cryptocurrencies, cardano (ADA) en XRP, flink onder vuur genomen. Mahmudov labelde beide altcoins als “cult meme coins”, wat een verhitte discussie binnen de crypto gemeenschap ontketende.
Controversiële uitspraken over ADA en XRP
In een post op X verklaarde Mahmudov dat XRP en Cardano cult meme coins zijn. Hiermee impliceerde hij dat deze munten geen intrinsieke waarde hebben en dat hun prijs voornamelijk gedreven wordt door community hype. Deze kritiek verraste de Cardano-gemeenschap, die fel reageerde op de controversiële beweringen van de analist.

This is the cycle when people are finally realizing that XRP and ADA were nothing other than Cult Memecoins all along
— Murad (@MustStopMurad) July 4, 2024

Mahmudov heeft als memecoin analist en trader herhaaldelijk memecoins geprezen binnen de cryptomarkt. Hij stelde dat deze munten de “reïncarnatie van de grote Initial Coin Offering (ICO) golf van 2017” zijn en dat “meme-gebaseerde cryptocurrencies de crypto markt weer geweldig maken.”
De backlash vanuit de Cardano-gemeenschap was intens. Verschillende leden prezen de voortdurende ontwikkelingen van Cardano en benadrukten dat het de tiende grootste cryptocurrency is op basis van marktkapitalisatie. Een prominente ADA-investeerder verwierp de opmerkingen van Mahmudov en beweerde dat ze geen geloofwaardigheid hadden.
ADA en XRP presteren slecht op de cryptomarkt
De beschrijving van Cardano en XRP als cult meme coins door Mahmudov zou kunnen voortkomen uit hun recente lage waarde en gebrek aan momentum. Beide munten handelen momenteel onder de $1, ondanks dat ze all-time highs van respectievelijk $3.10 en $3.84 bereikten in 2021 en 2018. Cardano bevindt zich al sinds het begin van het jaar in een neerwaartse trend, terwijl andere altcoins zoals Solana en Ethereum aanzienlijk zijn gestegen in dezelfde periode.
Sterke gemeenschappen ondanks dalende waarde
Ondanks de dalende waarde en de trage prestaties van Cardano en XRP, blijven hun respectieve gemeenschappen sterk en verenigd. Ze tonen voortdurend steun voor de cryptocurrencies in de hoop op een potentiële prijsstijging. Deze onwankelbare toewijding en steun, ondanks de aanhoudende dalingen, hebben mogelijk geleid tot Mahmudov’s kritiek op Cardano en XRP als cult memecoins.
Het bericht Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’ verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten