Cryptoscammers krijgen koekje van eigen deeg en verliezen fortuin

Cryptoscammers krijgen koekje van eigen deeg en verliezen fortuin

Cryptoscammers krijgen koekje van eigen deeg en verliezen fortuin
In een ironische draai van het lot heeft de beruchte oplichtersgroep ‘Pink Drainer’ zelf $30.000 aan ethereum (ETH) verloren door een scam. De groep is berucht voor zijn oplichtingspraktijken en had in korte tijd miljoenen verworven, maar viel ditmaal zelf ten prooi aan oplichting. Dat werd gerapporteerd door MisTrack, een crypto complianceplatform.
Oplichtingsgroep gevallen voor eigen truc
Volgens het MisTrack-platform kreeg Pink Drainer de andere kant van het verhaal te ervaren. Zo viel de scamgroep prooi aan een oplichting afgelopen zondag. De methode die werd gebruikt, staat bekend als ‘address poisoning’.

Bij dit type scam wordt een walletadres gekopieerd om zoveel mogelijk te lijken op het walletadres waar een slachtoffer meestal naar overmaakt of van ontvangt. De aanvaller stuurt dan een kleine hoeveelheid crypto vanaf een adres dat sterk lijkt op dat van de gebruikelijke contactpersoon. Het slachtoffer, in dit geval Pink Drainer, kopieert dan vervolgens per ongeluk het verkeerde adres. Daardoor stuurden ze hun fondsen naar de verkeerde wallet en verloren ze geld.

Deze gebeurtenis is bijzonder ironisch omdat Pink Drainer zelf bekend staat om het gebruik van vergelijkbare tactieken. MisTrack zegt dat het darrom moeilijk is om medelijden te hebben met de scammers die nu zelf slachtoffer zijn geworden van hun eigen methoden:
“De oplichters opgelicht. Het lijkt erop dat een adres in verband met de Pink Drainer slachtoffer is geworden van de adresfraude. Ik kan niet zeggen dat we medelijden met ze hebben”, liet MisTrack lachend weten via een post op X.
Crypto oplichters stoppen na miljoenenwinst
Data toont aan dat Pink Drainer ongeveer $85,3 miljoen heeft gestolen van 21.131 slachtoffers. Dat werd bekend gemaakt door dataverzamelaars Scam Sniffer en Dune Analytics. Dit recente verlies van $30.000 is slechts een klein deel van het geheel. Toch is het verhaal zeker het grinniken waard.
De ontwikkeling van Pink Drainer volgt op een opvallend moment. Minder dan twee maanden kondigde de groep via Telegram aan dat het van plan was te stoppen met hun criminele activiteiten. Volgens de onderzoeker ZachXBT, bekend van zijn grootschalige onderzoeken naar oplichters, hadden de oplichters van Pink Drainer verklaard dat ze hun doel hadden bereikt.
Ondertussen waarschuwt een toezichthouder in de Verenigde Staten voor een andere opkomende scam. De zogeheten romance scams winnen steeds meer terrein, meld de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC).
Het bericht Cryptoscammers krijgen koekje van eigen deeg en verliezen fortuin verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten