‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten

‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten

‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
De afgelopen weken kreeg bitcoin (BTC) een steile daling te verwerken. De koers daalde zelfs tot onder de bodem van begin mei, maar sindsdien is de koers rond de nieuwe bodem blijven hangen. Bitfinex is optimistisch, want dit zou namelijk erop kunnen duiden dat de koers weer verder zal stijgen.
Gaat bitcoin weer stijgen?
De bitcoin koers lijkt te zijn gedaald door een grootschalige gelijktijdige verkoop van verschillende whales. Dat zullen vooral bitcoin miners, de Duitse overheid en terugbetaalde crediteuren van de failliete cryptobeurs Mt. Gox zijn geweest.
Maar inmiddels is de verkoopdruk voor bitcoin flink afgenomen, concludeert Bitfinex in een wekelijks onderzoeksrapport. Dat komt onder andere doordat de verkopen van de Duitse overheid uiteindelijk erg meevielen. Sterker nog, de Duitse overheid heeft hierna zelfs veel BTC teruggekocht.
Het gebrek aan serieuze verkoopdruk blijkt ook uit de Coinbase Premium Index; die staat namelijk relatief hoog. Dat suggereert juist dat handelaren de dip kopen. Verder zijn handelaren die short waren niet bereid om hiermee door te gaan.
Ondertussen zijn de Amerikaanse economie en de inflatie in de VS langzaam aan het afkoelen. Dat suggereert dat de Federal Reserve binnenkort de rentes zou kunnen verlagen, maar de centrale bank bleef vorige week hierin erg terughoudend.
Ook werd bekend dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden volgende week gaat stemmen over het afwijzen van een omstreden veto van de Biden-regering voor een nieuwe crypto-wet.
Bitcoin investeerders houden vast
Op het moment van schrijven staat de koers op zo’n 57.000 Amerikaanse dollar. Dat is ongeveer 6% meer dan op het moment van de bodem. Bitfinex ziet de komende tijd voornamelijk rooskleurig in, en veel investeerders delen dit perspectief.
Zo’n 30% van de bitcoin-wallets toonde geen verandering sinds de crash. Crypto-beursfondsen krompen een paar weken achter elkaar, maar vorige week zijn ze juist weer flink gegroeid.
Toch is niet alles positief. Volgens een bekende analist zou de koers van sinds maart ook kunnen duiden op een dubbele top, wat zou betekenen dat de koers kan dalen tot 44.000 dollar. Rich Dad Poor Dad-auteur Robert Kiyosaki waarschuwde zelfs voor de ‘grootste crash voor bitcoin ooit.’ Of hij hiermee gelijk heeft wordt betwist, aangezien dit zou gaan om een daling van 93% of meer. 
Het bericht ‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten