Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm

Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm

Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Een opvallende kreet van een parlementslid in Duitsland. Het land zou een betere keuze maken, wanneer het de in bezit zijnde bitcoins (BTC) niet zo gehaast zou verkopen. De digitale munten zouden beter gebruikt worden om het land te beschermen tegen slechte economische factoren.
Bitcoin verkoop moet stoppen
Joana Cotar is lid van het Duitse parlement en bekend bitcoin activist. Volgens haar moet het land stoppen met de snelle verkoop van alle bitcoins die zij in bezit hebben. De werkwijze zou volgens Cotar gevoelig en niet productief zijn.
Het land zou er beter aan doen om de bitcoins te behouden als een soort bescherming tegen deflatie van het vermogen van het land en mogelijk economische factoren die de financiën van het land kunnen schaden. Het zou daarnaast ook de onafhankelijkheid van het land verder versterken.
Crypto juist omarmen
Op 4 juli deelde de politicus in een brief aan de Duitse overheid haar zorgen. Zo riep zij de overheid op om te stoppen met het verkopen van de bitcoins. De gevolgen ervan zouden zelfs contraproductief zijn. Terwijl landen als de Verenigde Staten al discussiëren over cryptocurrencies als een reserve valuta, kiest Duitsland ervoor om haar bitcoins te verkopen. De betrokken ministers werden in dezelfde brief ook uitgenodigd voor een speciaal evenement waar men uitleg geeft over de strategieën van overheden met bitcoins.
Cotar stelt voor juist een bitcoin strategie te ontwikkelen voor Duitsland. Een strategie die een duidelijk standpunt verwoordt over onder andere bitcoin als nationale reserves, bitcoin bonds en een kader voor de regulering ervan. Door de munt te omarmen zou het de ontwikkeling ervan versterken en toptalenten uit de cryptowereld naar het land toe trekken.
Mogelijk koper voor Duitse bitcoins
De Duitse overheid is al langere tijd druk bezig met het verplaatsen en verkopen van de grootste cryptomunt. Volgens blockchain analyse bedrijf Arkham Intelligence hebben zij In totaal al 7.583 BTC verkocht met een totale waarde van bijna 435 miljoen dollar.
De laatste verkoop vond op 4 juli plaats en was verdeeld over meerdere crypto exchanges, waaronder Coinbase, Kraken en Bitstamp. Op die dag werd er voor maar liefst 172 miljoen dollar aan bitcoins verkocht.
Op dit moment heeft de Duitse overheid nog geen uitspraken gedaan over de resterende bitcoins en wat het daarmee zal doen. Wel ligt er een aanbod van de oprichter van Tron, Justin Sun. Hij zou de bitcoins willen kopen van het land, om zo de impact op de markt te minimaliseren.
Het bericht Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten