Duitsland koopt $111 miljoen aan bitcoin terug van cryptobeurzen

Duitsland koopt $111 miljoen aan bitcoin terug van cryptobeurzen

Duitsland koopt $111 miljoen aan bitcoin terug van cryptobeurzen
De Duitse overheid verkocht eerder nog grote hoeveelheden aan bitcoin (BTC). Dit riep vragen op over de negatieve druk op de koers. We zagen dit onlangs terug in een aanzienlijke daling die een bodem bereikte van rond de $54.000. 
In een opvallende wending heeft de Duitse overheid besloten een aanzienlijke hoeveelheid van de digitale munt terug te kopen. Het blijkt uit data van blockchain analyse platform Arkham Intelligence.
1.915 bitcoin gekocht
De overheid zou in totaal 1.915 aan BTC hebben gekocht, ter waarde van $111,5 miljoen. De exchanges waar de overheid de digitale munten verschafte waren Kraken, Bitstamp en Coinbase.
Vrijdagochtend vond de eerste transactie van 1.047 aan bitcoin plaatst, waarvan de totale waarde uitkwam op $57,2 miljoen. Ongeveer 547,4 BTC hiervan werd naar de liquiditeitsverschaffer Flow Traders gestuurd. Het overige deel werd vermoedelijk naar institutionele of over-the-counter (OTC) diensten.
Op het moment van schrijven heeft Duitsland nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid van de digitale munt in bezit. Na deze transacties houdt de overheidswallet nog 40.526 BTC over, ter waarde van bijna  $2,3 miljard
Justin Sun biedt hulp aan

Justin Sun, oprichter van Tron (TRX), bood eerder deze week zijn hulp aan bij de Duitse overheid om de verkoop reeks beëindigen. Hij bood aan om een aanzienlijke hoeveelheid aan  BTC van de Duitse overheid, ter waarde van meer dan $2,3 miljard, over-the-counter te kopen. Dit zou de negatieve prijseffecten op de markt minimaliseren.
Cryptomarkt hoopt op renteverlagingen
Na de recente dip hopen investeerders dat de bodem is bereikt. Nieuws omtrent de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), zou de koers mogelijk weer een boost kunnen geven. Deze donderdag wordt een belangrijke dag waarin de nieuwe consumentenprijsindex (CPI) wordt bekendgemaakt.
In het eerste kwartaal van 2024 steeg de inflatie onverwacht, waardoor de zes verwachte renteverlagingen van de Fed niet plaatsvonden. Nu daalt de inflatie al enkele weken, wat mogelijk positief nieuws betekent voor Bitcoin. Als de CPI donderdag opnieuw lager uitvalt, kan dit de bevestiging zijn die de Fed nodig heeft om in september de rente te verlagen, wat gunstig zou kunnen zijn voor bitcoin.
Het bericht Duitsland koopt $111 miljoen aan bitcoin terug van cryptobeurzen verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten