Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen

Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen

Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Al maanden wachten we op het startschot van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de lancering van de ethereum (ETH) spot exchange traded funds (ETF’s). De spanningen zijn hoog, aangezien er grote hoeveelheden kapitaal naar de digitale munt kunnen stromen.
Laatste aanpassingen voor ETH ETF’s ingediend
We lijken nu erg dichtbij een lancering te zijn nadat de vermogensbeheerders VanEck en 21 Shares hun laatste S-1 registratieformulieren hebben aangepast en ingediend bij de SEC, waarvan de deadline op 8 juli stond.
Deze aangepaste indieningen vormen het laatste stadium van goedkeuringen die vereist zijn door de SEC voordat vermogensbeheerders aandelen van fondsen kunnen noteren. De vermogensbeheerder Bitwise had zijn aangepaste document al eerder, op 3 juli, opgestuurd.
Wanneer kunnen we de Ethereum ETF’s verwachten?
Nog altijd is het niet duidelijk wanneer de ETF’s gelanceerd zullen worden. In de S-1 formulieren staat niets vermeld over de exacte datum van de livegang. Wel wordt aangegeven dat de fondsen zo snel mogelijk verhandelbaar zullen zijn na de effectieve datum van registratie. SEC voorzitter Gary Gensler gaf ons de meeste informatie tijdens een hoorzitting in juni. Hij bleef echter vaag door te stellen dat de commissie de S-1’s “ergens gedurende deze zomer” zou kunnen goedkeuren, zonder een specifieke datum te geven.
Opvallend genoeg was VanEck er vroeg bij met zijn aanvraag. De vermogensbeheerder diende zijn verzoek in januari in, direct na de goedkeuring van de bitcoin (BTC) spot ETF’s door de SEC. Desalniettemin heeft het bedrijf al 8 maanden moeten wachten en is er nog steeds geen lancering.
Investeerders verschuiven kapitaal in afwachting van ETF’s
In de afgelopen weken hebben investeerders $120 miljoen teruggetrokken uit verschillende ethereum gerelateerde exchange-traded products (ETP’s). Dit is de hoogste uitstroom sinds augustus 2022 en lijkt een positief teken te zijn, aangezien investeerders hun fondsen mogelijk terugtrekken in afwachting van de lancering van nieuwe ETF fondsen.
Investeringsbedrijven voorspellen dat deze nieuwe ETF’s aanzienlijke kapitaalstromen zullen aantrekken. Galaxy en Bitwise verwachten netto-instromen van respectievelijk $5 miljard in de eerste vijf maanden en $15 miljard in de eerste 18 maanden. Steno Research schat een netto-instroom van $15 tot $20 miljard in het eerste jaar.
Het bericht Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten