Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s

Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s

Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
In de Verenigde Staten zullen zeer binnenkort de eerste ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) worden gelanceerd. Momenteel zijn aanbieders nog in afwachting van de laatste goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder. In aanloop naar deze lanceringen anticiperen veel investeerders al op een mogelijke prijsstijging.
Ethereum ETF wacht op laatste akkoord
De Securities and Exchange Commission (SEC) is in Amerika verantwoordelijk voor de toezichthoudende taak over de financiële markten. De waakhond dient een laatste goedkeuring te geven, voordat de ethereum ETF’s eindelijk gelanceerd kunnen worden. Zodra de goedkeuring er is, verwachten veel experts dat de ETF’s zeer snel zullen starten.
Bij de lancering van de bitcoin (BTC) ETF’s reageerde de prijs van de munt vrijwel direct. In de maanden erna heeft bitcoin een flinke stijging doorgemaakt met een nieuwe all-time high op 13 maart 2024. Investeerders hopen dat eenzelfde toekomst voor ethereum zal gelden.
Prijs Ethereum zal stijgen na lancering ETF
In voorbereiding om de lancering van de ethereum ETF’s besluiten vele investeerders al te investeren in de op een na grootste cryptomunt. Zo ook een ethereum whale die 16.449 ETH van het handelsplatform Binance afhaalde, toen de koers na een harde daling omhoog veerde op 3000 dollar. Volgens de blockchain analisten van Spot On Chain was deze aankoop de eerste in lange tijd. Alle ethereum is na aankoop verplaatst naar een nieuwe wallet.
De timing waarmee deze whale de ethereum heeft aangekocht is niet geheel onlogisch. Zodra de ethereum ETF’s gelanceerd zullen worden, zal de interesse van grote financiële instituten en beleggingsbedrijven toenemen.
Het gevolg van de verhoogde vraag zal zijn dat de koers van ethereum stijgt. Spot On Chain vraagt zich in zijn post op het sociale media platform X dan ook af of deze aankoop gezien moet worden als een positief signaal voor een toekomstige prijsstijging.
Akkoord ieder moment verwacht
Op 23 mei gaf de SEC al haar goedkeuring voor een wijziging in de regels, zodat ethereum ETF’s toegestaan zouden worden. Vervolgens moet de SEC nog akkoord geven op de productaanvragen zelf, de zogenoemde S-1 registraties.
De conclusie van de SEC wordt al enige weken verwacht, maar werd op 8 juli nog concreter toen bleek dat de financiële maatschappijen VanEck en 21Shares hun aanvragen hebben aangepast en aangevuld. In deze aanvragen is ook opgenomen dat de producten zullen worden gelanceerd, zo snel als praktisch mogelijk is na goedkeuring van de SEC. 
Het bericht Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten