Hoop voor Bitcoin: Economische cijfers tonen gunstige ontwikkelingen

Hoop voor Bitcoin: Economische cijfers tonen gunstige ontwikkelingen

Hoop voor Bitcoin: Economische cijfers tonen gunstige ontwikkelingen
De bitcoin koers krijgt de afgelopen dagen zware tikken, maar macro-economisch gezien krijgen we positieve data binnen.
Het gaat dan om positieve data vanuit het perspectief van een bitcoiner, want het gaat om relatief zwakke economische data, die de kansen op snelle renteverlagingen van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, vergroot.
Citi Surprise Index. Bron: macromicro
Steeds meer negatieve verrassingen
De bovenstaande grafiek van MacroMicro laat zien dat de economische data in de Verenigde Staten de laatste tijd beneden verwachting binnenkomt. Dat wil zeggen dat de Amerikaanse economie nu al een tijdje zwakkere data produceert dan de analisten verwachten.

Afgelopen week was de ISM Services PMI daar een goed voorbeeld van. Die viel met 5 punten omlaag naar 48,8 terwijl een score van 52,5 verwacht werd. Die daling werd vooral gedreven door een daling van 11,6 punten voor de business activiteit index, die naar het laagste niveau sinds april 2020 viel (start van de COVID-19 pandemie).
De data voor de Amerikaanse economie wordt zwakker en dat lijkt positief voor bitcoin. Helaas zien we dat nog niet terug in de bitcoin koers, want die zit nog altijd in een negatieve trend.
Verwachtingen rentevergadering 18 september. Bron: CME Group
Dat de vooruitzichten met betrekking tot het rentebeleid van de Federal Reserve beter zijn voor bitcoin komt duidelijk naar voren in de bovenstaande afbeelding. Momenteel is er volgens de markt 73,8% kans op een renteverlaging in september, terwijl dat één maand geleden nog 50,4% was.
Cruciale dagen voor bitcoin
Deze week belooft in ieder geval cruciaal te worden voor de maanden in aanloop naar de rentevergadering van 18 september van de Federal Reserve.
Op donderdag is het namelijk weer tijd voor de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Als die opnieuw lager binnenkomt dan verwacht, of laat zien dat de inflatie onderweg is naar de gewenste 2,0%, lijkt een renteverlaging in september een zekerheid.
Helemaal als je bedenkt dat de arbeidsmarkt nu ook wat verzwakking toont, de werkloosheid steeg vrijdag naar 4,1%.
De Amerikaanse economie begint wat te sputteren en dat kan precies zijn wat bitcoin nodig heeft om aan nieuwe stijgingen te beginnen. Belangrijk is wel dat de economie nu niet teveel verzwakt en we plotseling in een recessie terechtkomen. Ook dat blijft natuurlijk een mogelijkheid waar we voor moeten waken.
Het bericht Hoop voor Bitcoin: Economische cijfers tonen gunstige ontwikkelingen verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten