Jacht op Solana-bugs geopend: Ontwikkelaars kunnen miljoenen verdienen

Jacht op Solana-bugs geopend: Ontwikkelaars kunnen miljoenen verdienen

Jacht op Solana-bugs geopend: Ontwikkelaars kunnen miljoenen verdienen
Deze week, om precies te zijn vanaf woensdag, krijgen ontwikkelaars van het Solana netwerk de mogelijkheid om de nieuwe validator software te testen. De ontwikkelaar van de software wil maar wat graag dat reguliere ontwikkelaars zijn software zullen testen op allerlei manieren. Om dit voor elkaar te krijgen is er een beloning van 1 miljoen dollar beloofd aan de persoon die een bug in de nieuwe Solana software kan vinden.
Firedancer wordt getest
De nieuwe blockchain validator, genaamd “Firedancer”, wordt via een zogenaamde bug bounty program getest, namelijk Immunefi. De ontwikkelaar Jump Crypto heeft de beloning aangekondigd, waarmee hij de testers de mogelijkheid geeft om fouten te vinden tussen 10 juli en 21 augustus.
De tester kunnen zich aanmelden voor een pool, waarmee zij samen met andere dus maximaal 1 miljoen dollar aan USD Coin (USDC) kunnen ontvangen indien zij fouten vinden.
Software moet prestaties Solana netwerk verbeteren
Het idee van de nieuwe software is om de prestaties van het Solana netwerk verder te kunnen verbeteren. Met de snelle groei van het netwerk is het belangrijk ervoor te blijven zorgen dat transacties bijvoorbeeld steeds sneller verwerkt kunnen worden. Als dit niet gebeurd, zouden crypto gebruikers of ontwikkelaars wellicht voor andere netwerken kiezen. Firedancer is een onafhankelijk stukje software, dat volgens de ontwikkelaar een belangrijke rol kan gaan spelen op het netwerk.
De eerste versie van de software werd door een ontwikkelaar met de gebruikersnaam Cantelope Peel ontwikkeld. Zij was werkzaam bij het bedrijf Jump Crypto, dat zich bezighoudt met de blockchain infrastructuur en ditmaal ook de beloning aankondigde. Peel heeft via het sociale media platform X laten weten dat er momenteel nog steeds gewerkt wordt aan de software. Onder andere de mogelijkheid om live te stemmen is een van deze ontwikkelingen.
Ranglijst voor nieuwe SOL software testers
Voor testers die mee willen doen met het bounty program moeten zich eerst registreren. Onderdeel van deze registratie is het zogenoemde Know Your Client (KYC) proces, waarbij gevraagd wordt naar de persoonlijke gegevens.
Iedere fout die gevonden wordt, zal vervolgens op werkdagen worden beoordeeld binnen 24 uur door het team van de software. Daarnaast zal er na de testperiode ook een ranglijst worden gepubliceerd door de host van het programma, waarin iedereen kan zien wie de meeste fouten heeft kunnen vinden.
Het bericht Jacht op Solana-bugs geopend: Ontwikkelaars kunnen miljoenen verdienen verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten