Laatste aanpassingen ethereum ETF’s uitgevoerd, lancering in juli?

Laatste aanpassingen ethereum ETF’s uitgevoerd, lancering in juli?

Laatste aanpassingen ethereum ETF’s uitgevoerd, lancering in juli?
De lancering van de ethereum (ETH) spot ETF’s lijkt steeds dichterbij te komen. Nog altijd heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) niks laten weten over wanneer de fondsen te koop zijn.
Bitwise en VanEck klaar voor lancering
We krijgen echter een tipje van de sluier vanuit vermogensbeheerder Bitwise. Deze heeft zijn S-1 formulier aangepast en opnieuw ingediend, al enkele dagen voor de deadline op 8 juli. Dit zou kunnen betekenen dat de producten al bijna klaar zijn voor lancering.
Bitwise heeft enkele wijzigingen in zijn formulier aangebracht, waaronder het afzien van de sponsorvergoeding voor de eerste $500 miljoen aan activa. Het bedrijf heeft nog niet onthuld wat de vergoeding daarna zal zijn. Ook vermogensbeheerder VanEck heeft aangekondigd dat het aanvankelijk geen vergoedingen in rekening zal brengen.
Uiterlijk nog twee weken volgens analisten
Bloomberg ETF analist James Seyffart verwacht meer aangepaste S-1 formulieren van andere uitgevers in de loop van de week en denkt dat de producten mogelijk volgende week of in de week erna genoteerd kunnen worden. 
De fondsen laten langer op zich wachten dan gehoopt. Eric Balchunas, een andere Bloomberg ETF analist, merkte op dat de SEC traag was in zijn proces om de formulieren goed te keuren, wat mogelijk te maken met vakanties in de zomerperiode.
Gaan de ethereum ETF’s die van bitcoin overtreffen?
Sinds de goedkeuring van spot ethereum fondsen in mei, steeg de koers van de digitale munt aanzienlijk. Ondertussen lijkt de “hype” te zijn afgekoeld. ETH daalde in afgelopen 24 uur met 4,5% nadat de kans op een renteverlagingen in Amerika minder werd. 
Veel investeerders hopen dat een daadwerkelijke lancering van de ETF’s voor een grote toestroom aan kapitaal kan zorgen. Dit zagen we ook al in het afgelopen jaar bij de bitcoin (BTC) fondsen, wat leidde tot een nieuwe all-time high (ATH) voor de munt.
Volgens analisten van blockchain analyse platform K33 Research is een dergelijke prestatie goed mogelijk. De analisten voorspellen dat de kapitaalinstroom gelijk zal zijn aan 0,75-1% van het circulerende aanbod van ETH in de eerste vijf maanden na de lancering. Samen met de bitcoin verkoopdruk, door onder andere de terugbetalingen van Mt. Gox, zou ethereum beter kunnen presteren.
Het bericht Laatste aanpassingen ethereum ETF’s uitgevoerd, lancering in juli? verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten