Omzet van Solana neemt keihard toe, +4.100% in één jaar

Omzet van Solana neemt keihard toe, +4.100% in één jaar

Omzet van Solana neemt keihard toe, +4.100% in één jaar
Ook solana (SOL) is hard geraakt door de recente negatieve trend in de crypto markt. De digitale munt is op het moment van schrijven met ongeveer 33% gedaald sinds zijn lokale piek van $210 dat het in april van dit jaar wist te behalen. 
Vooraf aan deze piek ging een opmerkelijke stijging aan vooraf. Deze ontwikkelingen zien we ook terug in de cijfers. Zo presteerde het netwerk in het tweede kwartaal erg goed, op vrijwel alle fronten. Het derde kwartaal presteerde het platform echter een stuk slechter.
Enorme groei van cryptonetwerk Solana in Q2
In een X post deelde blockchain analyse platform Coin98 Analytics de uitmuntende cijfers van het tweede kwartaal. Hieruit blijkt dat Solana onder andere een enorme toename zag in het aantal gegenereerde kosten. Vergeleken met een jaar geleden steeg dit aantal met 42x, tot een waarde van $26 miljoen. 
De gegenereerde kosten zijn gerelateerd aan de transactiekosten die op het netwerk worden gemaakt. Dat kwam in totaal uit op meer dan 15,3 miljard transacties met een totaal handelsvolume van $292 miljard. Dat is een toename van 7x ten opzichte van het vorige jaar. 
Hoe intensiever het platform wordt gebruikt, hoe hoger de kosten. Over het algemeen wijzen hoge gegenereerde kosten op een gezond en actief gebruikt netwerk.
Als we een blik werpen op het daadwerkelijke aantal aan actieve dagelijkse adressen zien we dat deze zijn toegenomen naar meer dan 1.6 miljoen. Ook de gedecentraliseerde finance (DeFi) protocollen zijn in trek op het platform en stegen met meer dan 1.000% jaar op jaar. 
Daling in begin derde kwartaal dit jaar
In de eerste week van het derde kwartaal zien we dat de dalende SOL koers zich ook vertaalt in verschillende on-chain waardes. Zo is het aantal dagelijkse actieve adressen scherp gedaald, naar waarde van 1.35 miljoen. Het is een daling van meer dan 15% ten opzichte van wat we in juni zagen. Ook beleefden de dagelijkse transacties een forse daling in de afgelopen dagen.
Een positief lichtpuntje is dat, ondanks de dalingen, Solana nog steeds sterk presteert in de DeFi-ruimte. Terwijl de koers daalde, bleef de total value locked (TVL) namelijk stijgen.
Het bericht Omzet van Solana neemt keihard toe, +4.100% in één jaar verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten