Oud-profwielrenner stal €24 miljoen aan crypto met scam: ben jij ook de dupe?

Oud-profwielrenner stal €24 miljoen aan crypto met scam: ben jij ook de dupe?

Oud-profwielrenner stal €24 miljoen aan crypto met scam: ben jij ook de dupe?
Een Vlaams oud-profwielrenner is afgelopen week gearresteerd vanwege fraude. S.V., een 45-jarige man, zou met zijn scam meerdere mensen hebben opgelicht. Het zou gaan om een bedrag van maar liefst 24 miljoen euro. Wat heeft hij gedaan en ben jij zelf ook de dupe van de crypto-oplichting?
Wie is de oud-profwielrenner?
V. reed als profwielrenner ooit met de Vlaamse wielerlegende Tom Boonen. Voor wie Boonen niet goed kent, hij boekte maar liefst 122 profoverwinningen en werd tweemaal Belgisch kampioen. V. was overigens niet heel bekend. Door een zware val moest hij een punt zetten achter zijn wielrennerloopbaan.
Hij besloot om op een geheel andere wijze geld te gaan verdienen. Zo zou hij aan het hoofd hebben gestaan van een criminele organisatie. Hij begon zijn malafide praktijken door piramadespellen te organiseren. Een bekend tafereel in de cryptowereld waarbij deelnemers een inleg doen en anderen proberen over te halen om hetzelfde te doen. De inleg van de nieuwkomers, zoals een bitcoin (BTC) of een aantal ethereum, worden uitbetaald aan bestaande deelnemers.
Cryptoscam
Tussen 2015 en 2018 zou de criminele organisatie zo’n 24 miljoen euro hebben verdiend aan deze goedgelovige investeerders. Via filmpjes probeerde de 45-jarige V, mensen te overtuigen om risicoloos te investeren in cryptocurrencies. Daarbij beloofde hij de investeerders een hoog rendement.
V. bleef maar aankondigen dat ze hem moesten vertrouwen en dat zijn cryptoplan zou werken. In werkelijkheid werd er nooit geïnvesteerd met het geld van de investeerders.. Hij had een complex web van rekeningen waar hij het geld naar toe stuurde. Zo had V. in landen als Noorwegen, Singapore en Hongkong allemaal bankrekeningen om het geld te bewaren.
Veel slachtoffers
Afgelopen week is V. gearresteerd op verdenking van fraude en witwassen. Hij riskeert een celstraf van 10 jaar voor zijn malafide praktijken. Ondertussen wordt er nog uitgezocht wie welke rol speelde binnen de criminele organisatie. Zo zou hij zelf zo’n 10 miljoen euro over hebben gehouden, wat hij investeerde in vastgoed in Spanje. De plek waar hij ook door de autoriteiten is gearresteerd.

Belgian Man Arrested in Orihuela Costa for Alleged €24 Million Pyramid Scheme https://t.co/pQktu8eUvh via @leadernewspaper pic.twitter.com/NwDER4oRyg
— Leader Newspaper (@leadernewspaper) June 30, 2024

Inmiddels komt er een groot aantal investeerders erachter dat ze opgelicht zijn. 58 slachtoffers hebben hun klachten al ingediend bij de Belgische autoriteiten. Het onderzoek loopt nog, waardoor het aantal nog op kan lopen. De kans is klein dat slachtoffers nog iets van hun investering terug gaan zien.
Het bericht Oud-profwielrenner stal €24 miljoen aan crypto met scam: ben jij ook de dupe? verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten