Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
De Argentijnse voetbalgrootheid Lionel Messi heeft in een opmerkelijke wending een op Solana (SOL) gebaseerde memecoin gepromoot op Instagram Stories. Met zijn gigantische bereik van honderden miljoenen volgers heeft deze promotie de piepjonge altcoin een flinke duw in de rug gegeven. Binnen enkele uren schoot de koers met honderden procenten omhoog, wat de immense volatiliteit van dit soort cryptomunten onderstreept.
Messi steunt Solana memecoin
Dat Messi zich ooit aan memecoins zou wagen, hadden weinig mensen verwacht. Gisteravond verraste de voetballegende toch echt de crypto-wereld door op Instagram Stories de in juni op de markt gebrachte WaterCoin (WATER) te promoten.
WaterCoin is ontwikkeld met als doel om schoon water toegankelijker te maken voor gemeenschappen wereldwijd. In tegenstelling tot de meeste andere memecoins heeft het project dus daadwerkelijk een waardepropositie. De munt wordt gebruikt om fondsen te werven voor waterprojecten, zoals het bouwen van waterzuiveringsinstallaties en het verbeteren van infrastructuur voor schoon water.
Zoals te zien in het bericht van de bekende econoom Alex Krüger op socialmediaplatform X heeft Messi gisteren op Instagram Stories het cryptoproject in de schijnwerpers gezet.
Direct na de post van Messi explodeerde de koers van WATER. In nog geen twee uur schoot de koers met meer dan 300% de lucht in. Inmiddels bevindt de koers zich alweer zo’n 40% lager dan de absolute piek gisteren aan het begin van de avond werd neergezet. Desalniettemin ligt de koers nog altijd bijna 170% hoger dan 24 uur geleden.
Volgens Krüger is WATER een typisch geval van een shitcoin. ‘’Kijk maar naar de grafiek. Wanneer de prijs onder de initiële prijs duikt, komt dat doordat insiders hun tokens dumpen,’’ zo schrijft hij op X.
Beroemdheden en crypto
Het is niet voor het eerst dat een wereldwijde beroemdheid zich heeft gewend tot het promoten van cryptomunten. Er is zelfs een heuse trend gaande momenteel van beroemdheden die hun eigen cryptomunt lanceren. Deze celebrity-tokens zijn veelal, net als memecoins, flink onderheven aan prijsvolatiliteit door de immense speculatie en het gebrek aan onderliggende waarde.
Vorige maand kon je nog in het altcoin nieuws lezen hoe een verscheidenheid aan deze celebrity-tokens flink in waarde waren gedaald, met percentages die oplopen tot wel 80%. Dit benadrukt het hoge risicogehalte dat gepaard gaat met deze tokens. Met een marktkapitalisatie van vaak slechts tientallen miljoenen, vertoont de onderliggende koers grote schommelingen.
De door Messi gepromote token heeft momenteel slechts een marktwaarde van zo’n $80 miljoen, wat de koers enorm vatbaar maakt voor fluctuaties. In hoeverre het project gecategoriseerd kan worden als ‘shitcoin’ is de vraag, maar het is hoe dan ook opmerkelijk dat Messi een dergelijke munt tot zijn volgers introduceert.
Het bericht Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten