Stijgt Cardano’s ADA opnieuw 130% na Chang-upgrade?

Stijgt Cardano’s ADA opnieuw 130% na Chang-upgrade?

Stijgt Cardano’s ADA opnieuw 130% na Chang-upgrade?
De Chang hard fork is een langverwachte upgrade binnen de Cardano-gemeenschap. Volgens oprichter Charles Hoskinson is deze upgrade een van de meest significante mijlpalen in de geschiedenis van de crypto. De Chang hard fork brengt niet alleen technische verbeteringen met zich mee, maar markeert ook het begin van een nieuw tijdperk voor Cardano.

De upgrade zal worden uitgevoerd zodra 70% van de stake pool operators (SPO’s) hun nodes hebben geüpgraded naar de nieuwste Cardano Node versie 9.0. Dit betekent dat de netwerksplitsing waarschijnlijk aan het einde van deze maand zal plaatsvinden. Deze technologische sprong vooruit kan Cardano helpen om zijn concurrentiepositie te versterken en nieuwe toepassingen mogelijk te maken.

Voltaire tijdperk en volledige decentralisatie

Met de introductie van de Chang hard fork betreedt Cardano zijn ‘Voltaire’ tijdperk, de laatste ontwikkelingsfase in de roadmap van het platform. In deze fase wordt gestreefd naar volledige decentralisatie, waarbij de controle over het netwerk volledig in handen komt van de ADA-bezitters.

Dit proces zal worden gefaciliteerd door middel van on-chain stemmechanismen, vergelijkbaar met hoe een Decentralized Autonomous Organization (DAO) functioneert. ADA-bezitters zullen in staat zijn om voorstellen in te dienen, te stemmen over belangrijke beslissingen en de ADA-schatkist te beheren. Deze democratische benadering is uniek en kan een blauwdruk vormen voor toekomstige blockchain-projecten.

Speculaties over koersstijging

De aankomende upgrade heeft al geleid tot speculaties over een mogelijke koersstijging van ADA. Historisch gezien heeft Cardano eerder positieve prijsreacties gezien na belangrijke upgrades. Toen het netwerk in 2021 de Alonzo hard fork implementeerde, die smart contracts introduceerde, steeg de koers in slechts een maand tijd met 130%.

Hoewel dit geen garantie biedt voor de huidige situatie, suggereren analisten dat de Chang hard fork een vergelijkbare positieve impact kan hebben. De verbeteringen die deze upgrade met zich meebrengt, kunnen het vertrouwen van investeerders versterken en de vraag naar ADA doen toenemen.

Onzekerheid op korte termijn, potentie op lange termijn

Het is belangrijk om te benadrukken dat de korte termijn onzeker blijft. Factoren zoals de prijsactie van Bitcoin (BTC) en macro-economische omstandigheden kunnen invloed hebben op de prijsbewegingen van ADA. Toch markeert de Chang hard fork een belangrijke stap voor de lange termijn evolutie van Cardano.

Live Cardano Euro Koers Grafiek
Sorry, this Bitvavo widget is not supported by your browser.
The post Stijgt Cardano’s ADA opnieuw 130% na Chang-upgrade? appeared first on Crypto Nieuwsblad.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten