‘Tot 99% van Mt. Gox’s bitcoin zullen mogelijk verkocht worden’

‘Tot 99% van Mt. Gox’s bitcoin zullen mogelijk verkocht worden’

‘Tot 99% van Mt. Gox’s bitcoin zullen mogelijk verkocht worden’
Bijna alle voormalige crediteuren van Mt. Gox overwegen hun bitcoin (BTC) te verkopen. Deze is sinds de val van de beurs in waarde gestegen, meer dan 8.500% in tien jaar.
De meeste bitcoin die door de failliete beurs Mt. Gox worden terugbetaald zullen waarschijnlijk worden verkocht. Dat zou een neerwaartse druk op de bitcoin koers kunnen veroorzaken.
Mt. Gox betalingen zorgen voor extra druk
De betalingen van Mt. Gox kunnen volgens financieel analist Jacob King $8,2 miljard aan extra verkoopdruk toevoegen aan de bitcoin prijs. De analist beweert dat verschillende bewegingen al aangeven dat crediteuren van Mt. Gox zijn begonnen met verkopen. King schreef op 4 juli in een post op X:
“Geen enkele Bitcoiner zal dit hardop zeggen, maar de meerderheid van de $8,2 miljard in $BTC die teruggaat naar ex-klanten zal worden verkocht.”
Deze sombere voorspelling kwam enkele uren nadat Mt. Gox begon met het terugbetalen van schulden. Dit werd gedaan in bitcoin en bitcoin cash (BCH), zoals de beurs op 5 juli aankondigde.
Gaan we terug naar een bearmarkt door Mt. Gox?
De voorspellingen roepen zorgen op over de bitcoin-prijs. Deze heeft al meer dan een maand moeite om grip te krijgen. Momenteel handelt deze onder de psychologische grens van $60.000.
Bitcoin is de hele maand juni in een neerwaartse trend geweest, met een verlies van bijna 18% in het tweede kwartaal van 2024. De verkoop door Mt. Gox schuldeisers zou de munt zelfs naar een bearmarkt kunnen sturen volgens King:
“Ik begrijp dat dit controversieel is, maar op basis van het huidige lage vraagvolume zal dit BTC gemakkelijk kunnen terugsturen naar een harde bearmarkt.”
Ondanks de mogelijke verkoopdruk zijn de terugbetalingen een positieve ontwikkeling voor de industrie en de gebruikers van de failliete beurs. Dat vindt ook Mark Karpelès, de voormalige CEO van Mt. Gox. Hij deelde er de volgende gedachte over:
“Mt. Gox-klanten beginnen eindelijk bitcoins te ontvangen! Na meer dan 10 jaar wist ik niet meer zeker of het ooit zou gebeuren, maar hier zijn we eindelijk! Dit is een lange reis geweest en ik ben blij te zien dat we er eindelijk komen, nog maar een beetje meer.”
Tot 99% van schuldeisers zouden hun crypto kunnen verkopen
Gezien het feit dat de bitcoin in de afgelopen 10 jaar met meer dan 8.500% is gestegen, zullen de meeste crediteuren waarschijnlijk willen profiteren. Dit is gedeeltelijk waarom King verwacht dat ongeveer 99% van de crediteuren hun BTC zal verkopen.
Hij vraagt men om zich voor te bereiden op miljarden aan bitcoin, die geleidelijk worden gedumpt over de komende weken. Er is volgens hem geen manier om dit positief te interpreten, of het te compenseren met positief nieuws.
Het bericht ‘Tot 99% van Mt. Gox’s bitcoin zullen mogelijk verkocht worden’ verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten