Waarom daalt ripple (XRP) zo hard vandaag?

Waarom daalt ripple (XRP) zo hard vandaag?

Waarom daalt ripple (XRP) zo hard vandaag?
De cryptomarkt wordt hard getroffen door flinke dalingen van cryptocurrencies. Ook ripple (XRP) heeft flink geleden en noteert dubbele procenten in het rood. Maar wat zijn de redenen dat de prijs zo hard daalt? Daar kom je achter na het lezen van dit artikel.
Laagste notering in 3 maand
XRP is de afgelopen maand met meer dan 20 procent gedaald. Om verder in te zoomen op de grafiek, zien we vandaag 5 juli een daling van maar liefst 10 procent. De prijs, rond de $0,381, is het laagste niveau sinds drie maanden.
De daling van XRP heeft te maken met de neerwaartse bewegingen van alle cryptocurrencies. Zo heeft bitcoin de afgelopen dagen bijna $10.000 aan waarde verloren en sleept het de altcoins mee naar beneden. Ook de reactie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple’s verzoek heeft niet geholpen.
Enorme hoeveelheid verkopen
Misschien ben je het in de afgelopen dagen wel tegengekomen in het nieuws. De Duitse overheid die voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin verkoopt. Het zou dan voornamelijk gaan om bitcoin die criminelen buit hadden gemaakt. In de foto hieronder is ook goed te zien dat de bitcoin-bezittingen van de Duitse overheid aan het afnemen zijn.

Daarnaast is de oud-crypto exchange Mt. Gox ook begonnen aan de teruggave van meer dan 140.000 bitcoins aan zijn schuldeisers. Dit heeft geleid tot veel angst onder de investeerders, want hoeveel van die bitcoin zal ook daadwerkelijk verkocht worden?
SEC blijft bij $2 miljard boete
Naast de hoeveelheid verkopen, heeft de SEC gereageerd op de indiening van Ripple’s verzoek om de boete van $2 miljard te heroverwegen. De SEC heeft het verzoek afgewezen en blijft bij dat de boete van $2 miljard rechtvaardig is.

#XRPCommunity #SECGov v. #Ripple #XRP @Ripple has filed a reply letter in further support of its Motion to Seal documents in connection with the @SECGov’s Motion for Judgment and Remedies. pic.twitter.com/NeuFZII1m8
— James K. Filan (@FilanLaw) May 29, 2024

Het is wel opvallend dat de SEC bij zijn standpunt blijft. De SEC verloor haar rechtszaak tegen Binance, nadat ze beweerde dat de verkoop van BNB op de secundaire markt de effectenwetgeving in de Verenigde Staten had overtreden. De SEC verloor ook een soortgelijk betoog tegen Ripple in 2023.
Ripple is het er in ieder geval nog steeds niet mee eens en had graag de boete naar $10 miljoen zien gaan. Desondanks heeft het standpunt van de SEC meer onzekerheid rondom XRP vergroot. Het heeft ertoe geleid dat XRP de afgelopen tijd meer dan 20 procent is gedaald.
Het bericht Waarom daalt ripple (XRP) zo hard vandaag? verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten