Waarom is bitcoin gedaald, en hoe laag kan de koers gaan?

Waarom is bitcoin gedaald, en hoe laag kan de koers gaan?

Waarom is bitcoin gedaald, en hoe laag kan de koers gaan?
Bitcoin (BTC) heeft een zeer wisselvallige dag en laat heel andere prestaties zien dan de aandelenmarkt bij de opening van Wall Street. Zij bereikten namelijk nieuwe recordhoogten. Ondanks de stijging van zowel de aandelenmarkt als goud blijft bitcoin zich afscheiden en worstelt het rond de $56.000.
Cryptomarkt is wisselvallig, anders dan aandelenmarkt
De afgelopen weekenden kende bitcoin een verhoogde volatiliteit. De prijs schommelde en stuitte op turbulentie na de wekelijkse sluiting op 7 juli. Alhoewel er een herstel volgde tijdens de handelssessie in Azië, daalden de cryptomarkten opnieuw. Dit staat in contrast met de S&P 500 en de Nasdaq Composite Index, die nieuwe all-time highs bereikten.
De focus ligt nu op de aankomende economische rapporten van de VS. Die worden donderdag gepubliceerd. Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, gaat daar de komende dagen meer over vertellen. Wat Powell gaat vertellen op dinsdag en woensdag kan het startschot zijn voor hevige speculaties.
Hoeveel verder kunnen we nog gaan?
Veel investeerders zijn voorzichtig over bitcoin en waarschuwen dat nieuwe dieptepunten er makkelijk aan kunnen komen. Analisten voorspellen dat de markt mogelijk zou kunnen gaan ‘testen’ met een tijdelijke daling naar $48.000. Een snel herstel boven $50.000 zou dan cruciaal zijn om een verdere daling te voorkomen. 
Ook ethereum (ETH) moet de komende tijd in de gaten gehouden worden, volgens Crypto Insiders analist Wessel Kersting:
“ETH lijkt nu weer wat steun gevonden te hebben rond de lows van april en mei rond de $3.000. Om verder omhoog te traden wil ik op de korte termijn zien dat de $3.100 doorbroken wordt, om later richting de $3.400-$3.500 te stijgen. Mochten we toch verder zakken zie ik pas steun rond de $2.700.”
Hoop op Bitcoin ETF’s
Anderen hopen dat de Amerikaanse spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) de nodige kopers zullen aantrekken, om hogere niveaus te herwinnen. Deze ETF’s zagen op 5 juli nog $143 miljoen aan netto-instroom. Dat was de beste dag in één maand tijd. Het succes werd toegeschreven aan institutionele interesse, die ‘de dip aan het kopen waren.’
De mede-oprichter van 21st Capital, Sina G., schreef in een recente analyse dat de stijging van bitcoin de afgelopen paar maanden werd gedreven door ETF’s. Dit was volgens de mede-oprichter het gevolg van een ‘sell the news’ fenomeen. 
“Tot midden maart waren de ETF-stromen zeer sterk en bewoog de markt omhoog. Sindsdien vertraagden de ETF’s en namen faillissementsuitstromen het over, wat zorgde voor zwakke prijsacties tot aan $56.000.”
Het bericht Waarom is bitcoin gedaald, en hoe laag kan de koers gaan? verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten