Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024

Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024

Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Bitcoin (BTC) zit in een slechte periode en daalde vanaf de all-time high met ongeveer 20.000 dollar. Vanaf het begin van 2024 wachten we al op renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank en komende donderdag kan daarin weleens cruciaal zijn. Donderdag is het namelijk tijd voor een nieuwe consumentenprijsindex (CPI) in de Verenigde Staten.
Een cruciale week voor bitcoin
We begonnen het jaar dramatisch op het gebied van de inflatie in Amerika. In tegenstelling tot de verwachtingen, en de hoop van de markt, begon de inflatie te stijgen in het eerste kwartaal van 2024.  Vervolgens verdwenen de 6 verwachte renteverlagingen van de Federal Reserve in 2024 als sneeuw voor de spreekwoordelijke zon.
Inmiddels zien we de inflatie alweer een paar weken dalen en begint het plaatje langzaam wat rooskleurig te worden voor bitcoin.
Helaas zien we dat nog niet terug in de bitcoin koers, die vanaf de all-time high van maart 2024 alleen maar is blijven dalen. Wat de situatie nog zorgwekkender maakt, is dat de aandelenkoersen op Wall Street record na record neerzetten.
CPI Amerika. Bron: macromicro
Bitcoin lijkt snelle renteverlagingen van de Fed nodig te hebben als nieuwe katalysator voor een potentieel tweede deel van de bullmarkt. Als de inflatie komende donderdag opnieuw lager binnenkomt dan verwacht, kan dat de bevestiging zijn die de Fed zoekt om in september te beginnen met het verlagen van de rente.
Amerikaanse economie verzwakt
Afgelopen vrijdag zagen we in de Verenigde Staten in ieder geval “hoopgevende” ontwikkelingen met betrekking tot de inflatieprint van komende week. Zo kwam de werkloosheid binnen op 4,1% terwijl een score van 4,0% verwacht werd.
Daarmee is de werkloosheid van de “bodem” van 3,4% in mei 2023 al met 0,7% gestegen tot juni 2024. Het moge duidelijk zijn dat de arbeidsmarkt in een zwakkere periode begint te komen. De banengroei in de Verenigde Staten kwam uit op +206.000 stuks, dat was iets boven verwachting.
Meer opvallend waren de cijfers voor mei en april, die werden allebei stevig naar beneden bijgesteld. Voor mei ging het om een daling van 54.000 banen naar 218.000 stuks en voor april om 57.000 banen naar 108.000 stuks.
Banengroei Amerika neemt steeds verder af. Bron: forexfactory
Dit zijn stuk voor stuk “bevestigingen” dat de arbeidsmarkt in de VS verzwakt en de inflatie waarschijnlijk onderweg is naar beneden, en dat is precies wat we nodig hebben om die renteverlaging in september te krijgen.

Zoek je meer verdieping in crypto?
In onze Discord community bespreken we dagelijks belangrijke macro-economische ontwikkelingen en hun potentiële impact op de bitcoin koers. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van alle niveaus kennis uitwisselen.
Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks livestreams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen.
Praat mee op Discord

Het bericht Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024 verscheen eerst op Crypto Insiders.
Ga naar de bron van dit artikel

Vergelijkbare berichten